Tillbaka - nu ska han lyfta sitt Assyriska

FOTBOLL

Hemvändaren: "Det krävs att..."

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Mattias Genc är tillbaka i Assyriska – i kväll gör han sin första hemmamatch sedan återkomsten.

Ljustglimtar mot Hammarby.

Nu ska tabelljumbon Assyriska ta sig ur mörkret tack vare en hemvändare.

– Det krävs att alla ger hundra procent, då vinner vi, säger Mattias Genc till Sportbladet.

Assyriska ligger sist i Superettan, men efter en spelmässigt imponerande insats senast mot Hammarby - vars tränare Nanne Bergstrand röt till efter matchen - bådar det gott inför höstsäsongen.

I kväll tar Södertälje-laget emot tabelltian Öster och på topp lär tränare Sören Åkeby skicka ut en hemvändande anfallare.

Mattias Genc spelade i klubben fram till 2008, skeppades iväg, smulade sönder motståndarna i division två – och återvände i sommar till Assyriska för att rädda kontraktet.

– Nu kommer vi från en bra bortamatch mot Bajen och ska fortsätta så som vi avslutade den, säger Genc till Sportbladet.

"Krävs hundra procent"

Apropå avslutningen av Hammarby-matchen var det just Genc som nickade i undersidan av ribban på övertid. 25-åringen går nu i täten för Assyriskas jakt på årets första hemmaseger.

– Jag tror verkligen att vi tar tre poäng i kväll, men då krävs fokus i 95 minuter och hundra procent arbetsinsats av alla.

För Östers del kretsar mycket kring spelbegåvade Marcus Bergholtz. Den tidigare centrala mittfältaren är nu livsfarlig på högerkanten och har den här säsongen gjort stor succé med med sina sex mål och två assist.

"Assyriska är spelskickligt"

Bergholtz själv föredrar sin nya position med motiveringen att han kommer närmare målet, deltar mer i spelet samt gör fler poäng.

För hans Öster var stora delar av våren en besvikelse, men nu åker laget till Södertälje med självförtroende – och respekt.

– Assyriska är ett spelskickligt lag som är bättre än vad tabellen visar. Vi måste se upp, säger Bergholtz till Smålandsposten.

Öster kommer från en 2-0-seger över Ängelholm, där det andra målet signerades just Marcus Bergholtz. I kväll gör han upp med Mattias Genc om hjälterollen på Södertälje Fotbollsarena.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan