Sågningen: ”Jag är inte ens topp tre”

FOTBOLL

Piques kritik: ”Jag måste vara...”

Foto: TT
Gerard Pique.

Kritiserad för sin form.

Gerard Pique själv håller med.

– Just nu är jag inte ens topp tre bland världens bästa mittbackar, säger 27-åringen enligt goal.com.

Barcelona gick titellösa i fjol trots att man hade ligasegern i sina egna händer fram till sista omgången. En av spelarna som led av att inte ha en naturlig radarpartner bredvid sig var Gerard Pique.

Försvarschefen kritiserades hårt för sin dalande form och det blev inte bättre när Spanien misslyckades kapitalt i VM. Nu menar Pique själv att kritiken är befogad.

– Just nu är jag inte ens topp tre bland världens bästa mittbackar. Det kan jag inte vara efter min säsong i klubblaget och VM-insatserna med landslaget. Och jag vet att för att spela i Barcelona måste jag vara en av världens tre bästa på min position, säger han enligt goal.com.

Tror på Luis Enrique

Samtidigt väljer Pique att försöka se glaset som halvfullt. Han menar att han är först med att kritisera sig själv om insatserna är svaga - och att nye tränaren Luis Enrique kan få fart på formen igen.

– Jag är övertygad om att han kommer att hjälpa mig komma upp i normal standard. Hela laget kan höja sig så länge vi lägger in hårt arbete och ödmjukhet. ”Barca” har nu ingredienserna att uträtta stordåd.

Det återstår att se. Fotbollsvärlden är hur som helst ganska ense om att Pique, 27, behöver en mittback bredvid sig som behärskar försvarsspel mer naturligt än Javier Mascherano.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga