”Alla väntar på att jag ska missa nu”

FOTBOLL

Gerrard om kampen med Balotelli

Steven Gerrard gav Mario Balotelli mycket beröm efter italienarens debut.

Men lagkaptenen känner också konkurrensen från 24-åringen.

– Det var en viktig straff i dag eftersom jag vet vad alla väntar på. De väntar på att jag ska missa, säger Gerrard om sitt straffmål.

Redan innan 3-0-segern mot Tottenham avslöjade Liverpools manager att Mario Balotelli uttryckt en önskan att ra över ansvaret som straffskytt från Steven Gerrard.

”Frågade vem som tar dem”

– Om du sett Mario i träning så stannar han kvar i 45 minuter för att nöta frisparkar och straffar. Och ja, han frågade vem som tar straffarna. Han är sensationellt bra på det och han är väl medveten om det. Men Steven Gerrard är vår straffskytt. Jag har sagt det till Mario och han förstår situationen, sa Rodgers.

Redan i Balotellis debut blev det aktuellt när Joe Allen drogs ner i straffområdet. Det var då mycket riktigt Gerrard som tog hand om bollen och satte 2-0. Men lagkaptenen kände pressen.

– Det var en viktig straff i dag eftersom jag vet vad alla väntar på. De väntar på att jag ska missa så att de kan säga att Rickie (Lambert) och Mario ska ta straffarna, säger Gerrard om sitt straffmål i Viasat Fotboll.

”Alla ögon är på honom”

Men veteranen berömde också nyförvärvet Balotellis insats.

– Jag tycker han var fantastisk. Alla ögon var på honom i dag. Beröm till honom, jag tycker han var fantastisk i en timme. Om han spelar sådär för oss varje match och fortsätter utvecklas kan han bli skillnaden mellan om vi kan utmana eller inte.

ARTIKELN HANDLAR OM