”Kostar lika mycket som Jordan Rhodes”

FOTBOLL

Rodgers märkliga första dygn med Balotelli: Krävde presskonferens, ville ta straffarna och blev medlem i The Beatles

”Var är min presskonferens och vem tar straffarna i det här laget?”.

Nu berättar managern Brendan Rodgers om de första intensiva dagarna med Mario Balotelli.

– Du kan göra att de tror att de är större än de är. Då kommer egot med det, säger Rodgers enligt The Mirror.

Den 25 augusti blev Mario Balotelli Liverpools spelare och alla ställde sig genast frågan om managern Brendan Rodgers skulle lyckas tämja det italienska vilddjuret. Nu berättar Rodgers också om en lite annorlunda start när 24-åringen anlände och skulle presenteras.

”Var är min presskonferens”

– Mario kom in och frågade var hans presskonferens var. Jag svarade: ”Vilken presskonferens?”. Adam Lallana eller Lazar Markovic fick ingen. Det handlade helt enkelt om att ”Gå upp för trapporna, håll upp tröjan, låt dem fotografera dig och gå direkt ut igen”. Du kan göra att de tror att de är större än de är. Då kommer egot med det, säger Rodgers enligt The Mirror.

Väl i träning med laget kom nästa överraskning för Liverpool-managern.

– Om du sett Mario i träning så stannar han kvar i 45 minuter för att nöta frisparkar och straffar. Och ja, han frågade vem som tar straffarna. Han är sensationellt bra på det och han är väl medveten om det. Men Steven Gerrard är vår straffskytt. Jag har sagt det till Mario och han förstår situationen.

Under sina första dagar har anfallaren också hunnit publicera en bild där han tagit över samtliga platser i Liverpool-bandet The Beatles och där han nickar en svamp från spelet Super Mario under Liverpools träning på sitt Instagram-konto.

”Han är ingen stjärna”

– Allt han gör på och vid sidan av planen studeras och analyseras. Han gör snälla saker och, ja, dumma saker. Han är en kille som tror att han kan hjälpa oss men han är ingen stjärna. Stjärnan i vårt lag är laget. Men Mario är en bra spelare, en talangfull kille, och bara 24 år gammal. Mitt budskap till honom är att ”jobba stenhårt och lyssna så kommer den talang du tveklöst har att skina”.

Rodgers anser också fortsatt att klubben gjort en lysande affär.

– Om du ser dig om så kan du notera att Blackburn kräver 15 miljoner pund (174 miljoner kronor) för Jordan Rhodes, då är 16 miljoner pund (185 miljoner kronor) för Mario en ren stöld. Det kommer inte finnas många spelare av den här kvalitén för det och det här är paketet som medföljer. Vi vet det.

Jordan Thodes är 24 år och har gjort 53 mål på 93 ligamatcher för Blackburn Rovers i engelska andraligan.

ARTIKELN HANDLAR OM