Djurgården

Häcken krossade Dif – vann med 5–0

avPelle Strandman, Stefan Alfelt

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Åtta raka utan förlust.

Då krossades Djurgården av Häcken – och åkte på det största nederlaget sedan 2009.

– Man mår inte bra efter 5–0 i baken. Det trodde jag faktiskt aldrig att vi skulle råka ut för, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

Senast Djurgården föll i allsvenskan var i maj mot Brommapojkarna.

Men efter åtta raka matcher utan nederlag fick Stockholmsklubben återigen se sig besegrad.

Och det efter en riktig stjärnsmäll; Häcken körde över bortalaget fullständigt på Bravida arena.

– Vi är med i 15 minuter. Sen är det Häcken som är det bättre laget. 2–0 i slutet av första halvlek. Vi pratar igenom det i halvtid.

– Försöker korrigera vissa detaljer, men i andra halvlek blir det direkt ytterligare ett mål i baken. Sen blir det en kollektiv kollaps, säger Özcan Melkemichel.

Först gjorde Nasiru Mohammed 1–0 för hemmalaget i den 40:e minuten – och bara tre minuter senare kom nästa kalldusch för Djurgården.

Detta när Häckens Alexander Jeremejeff gått i backen och fått straff efter en glidtackling från mittbacken Erik Johansson.

Men frågan är om försvararen träffade anfallaren? Erik Johansson visade i alla fall tydligt vad han tyckte direkt efter situationen och skällde ut Jeremejeff för att ha filmat.

Får gräma oss och försöka analysera”

Paulinho tog hand om straffen och satte den säkert till vänster om Andreas Isaksson. Och det skulle bli mycket värre för Djurgården i den andra halvleken.

Paulinho gjorde 3–0 tidigt efter pausen innan Nasiru Mohammed ökade på till 4–0.

Slut på eländet där? Svar nej.

I den 70:e minuten nickade mittbacken Johan Hammar in sitt första allsvenska mål till 5–0 (!) på en hörna.

– Vi får gräma oss och försöka analysera varför det blir 5–0. Just nu är det inte så lätt att göra det. Vi måste vara konstruktiva i vår analys för att kunna gå vidare, säger Özcan Melkemichel.

Fler mål blev det inte.

Något som innebär att Djurgården åkte på sin största förlust i allsvenskan sedan 2009 då IFK Göteborg körde över blåränderna med 6–0.

– Vi vill vara med i toppen och efter den här segern tror jag att hela laget får större självförtroende, säger tvåmålsskytten Paulinho.

Låste in sig efter matchen

Totalt står nu brassen på tio mål mot Djurgården på tolv matcher.

– Jag försöker alltid att göra mitt bästa men jag tror bara att Djurgården har otur när de möter mig. Jag gör nästan alltid ett eller två mål mot dem, säger Paulinho som är nöjd med sin säsong.

– Jag är i fantastisk form. Femton matcher, tolv mål. Jag försöker alltid göra mål i varje match. Fotboll är mitt liv så jag är glad när jag gör mål.

Efteråt valde Djurgården, enligt C Mores kommentator Åke Unger, att avstå tv-intervjuer.

– Ni som väntade på en Djurgårdsintervju, ni väntade förgäves. Det kommer inte att komma i vår sändning på grund av att djurgårdarna valt att låsa in sig med 0–5 i bagaget, säger han.

Laddar Matchöversikt