Fick äntligen jubla efter 913 (!) dagar

Sanslösa torkan äntligen bruten

Publicerad 2018-08-28

Under måndagens omgång i engelska ligacupen hände något extremt ovanligt.

Saido Berahino gjorde mål.

För bara några år sedan var Saido Berahino en av de hetaste anfallstalangerna i toppfotbollen. Som 20-åring slog han igenom i West Bromwich och gjorde fem mål under sin debutsäsong i Premier League.

Efterföljande säsongen blev det 14 fullträffar.

Han kallades upp till det engelska A-landslaget – och han jagades av storklubbar.

Sen gick allting käpprätt åt skogen.

Testades positivt

Våren 2017 blev han – i hemlighet – avstängd från fotboll i tre månader för att ha testats positivt för en så kallad ”recreational drug”, såsom kokain eller cannabis. Berahino själv hävdade att han blivit drogad på en nattklubb.

I januari 2018 dök Berahino upp i Manchester, redo för en bortamatch mot United med sitt Stoke City. Problemet? Han reste tid en dag för tidigt.

Nej, inte mycket har gått Berahinos väg på senare tid.

Faktum är att han gått mållös i 913 dagar, alltså två och ett halvt år.

Men i kväll lossnade det.

Blev matchhjälte

Efter 47 mållösa matcher fick den i dag 25-årige anfallaren äntligen jubla igen. Han satte 1–0 när Stoke besegrade Huddersfield med 2–0 i den engelska ligacupen.

Berahinos mål kom i den 53:e minuten. Men på reprisbilderna är det svårt att avgöra om bollen var över linjen innan en Huddersfieldsförsvarare försökte rensa. Det är således inte otänkbart att Berahinos efterlängtade mål kan komma att korrigeras till ett självmål i efterhand.

Klart är i alla fall att matchens sista mål, 2–0, var ett självmål. Ett extremt dråpligt sådant, av Huddersfields Juninho Bacuna.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Följ ämnen i artikeln