”Ibland är det svårt att ta att man bli bänkad”

avMalin Wahlberg, Simon Bank

Janne Andersson har ett problem. 

Han heter Martin Olsson. 

– Man får smaka på om han ska spela på en annan position, för så bra är han, säger förbundskaptenen. 

Martin Olsson var en Sveriges bästa spelare mot Slovakien. Vänsterbacken imponerade stort på förbundskapten Janne Andersson

– Jag tycker att Martin Olsson gör en jättebra match, men när man spelar i ett lag som inte får till synkroniseringen är det svårt att vara bättre än de andra. Det tycker jag att Martin var, säger han. 

Olsson själv var också nöjd med sin insats. 

– Det kändes bra, men det har det gjort ett bra tag. När jag väl har fått spela har jag tagit chansen. Det är inte som att det är första matchen som jag känner mig stark, säger han.

”Tycker att det är jobbigt”

Olsson har fått stå bakom Ludwig Augustinsson, som är given på vänsterkanten, trots flera starka insatser i Blågult. 

Janne Andersson ser problemet och öppnar nu för att flytta upp Olsson på mittfältet för att få in honom i laget. 

– Den är ju… vad ska man säga… jag tycker att den är jobbig. Han gör det bra, och gjorde det under hela VM; han var jättebra på alla träningar. Jag berömde honom enormt. Den energi han tillförde, de inhopp han gjorde… Jag bara hoppas att han kör på. Det är tråkigt att de är på samma position, säger han och fortsätter: 

– Sedan får man smaka på om han ska spela på en annan position, för så bra är han. Nu har han spelat lite mindre i Swansea på slutet, får han speltid där är han verkligen med och konkurrerar. Han är så lugn och sansad med bollen också. Vår vänsterback ska avancera, det är viktigt att man har stora lungor och starka ben därute, och det har han.

”Svårt att ta att man blir bänkad”

Olsson är öppen för att spela yttermitt om det är vad Andersson vill. 

– Ibland är det svårt att ta att man bli bänkad när man känner att man har gjort det bra. Det är bara Janne som kan bestämma hur han vill spela mig, men om jag väl spelar kommer jag att ge hundra procent, säger han och fortsätter: 

– Jag säger aldrig nej. Den är lite ovan just nu. Jag spelade där mycket när jag var yngre. Jag hade kunnat, men då måste jag spela ett par gånger också. Inte bara någon match. Men det är klart, vill han spela mig någon annanstans, jag är alltid sugen att representera Sverige. 

Sveriges matcher i Nations League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM