Landslagets scout avslutar karriären

... och lämnar Helsingborg efter succén

avAndreas Käck

Foto: BILDBYRÅN
Reine Almqvist slutar.

Reine Almqvist har varit aktiv inom elitfotbollen i 51 år.

Nu kommer beskedet att profilen lägger av.

– Det är dags att göra något annat, säger han.

Reine Almqvist har varit lite av svensk fotbolls nestor.

Han har varit verksam inom toppfotbollen i över 50 år, på senare tid som scout för svenska landslaget och som mentor i Helsingborg.

Han återvände till HIF inför säsongen och var med och tog upp laget i allsvenskan igen. Men nu väljer 69-åringen att dels lämna HIF, dels sluta med fotbollen helt.

”Vill tacka alla”

Det bekräftar han i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

– Nu när HIF är tillbaka i allsvenskan och efter 51 år inom elitfotbollen känner jag att det är dags att göra något annat. Jag vill tacka alla spelare och ledare för en fantastisk säsong. Stort tack även till HIF-supportrarna för allt stöd under alla mina år i klubben, säger Almqvist i ett pressmeddelande från HIF.

”Varit ett bra stöd”

Huvudtränaren Per-Ola Ljung säger att Almqvist hade en betydande roll i klubbens succé den här säsongen.

– Reine har varit en bidragande faktor till framgången 2018 med sin stora erfarenhet och kännedom kring både elitfotboll i allmänhet och HIF i synnerhet. Han har utefter det valda spelsättet varit ett bra stöd till tränarstaben men också jobbat nära spelartruppen. Samarbetet har hållit en hög kvalité och precis som väntat fungerat mycket bra. Vi riktar såklart ett stort tack för årets arbete, säger Ljung.

ARTIKELN HANDLAR OM