”Är saker du normalt gör på din semester”

Fotbollsstjärnan kallas för ”lyxfången” efter fängelsedomen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner dömdes till 50 dagars fängelse för att ha misshandlat en taxichaufför.

Nu kallas 31-åringen ”lyxfången” i dansk press efter att detaljer om hans strafftid blivit kända.

– Jag tror inte många av oss associerar ett hårt straff med att sitta i din lägenhet och spela Playstation, säger Dansk Folkepartis Peter Kofod, som sitter i Danmarks lagstiftande församling Folketinget, till Ekstrabladet.

I november dömdes Nicklas Bendtner till 50 dagars fängelse och 11 300 kronor i böter efter att i september ha misshandlat en taxichaufför i Köpenhamn. Den 3 januari började 31-åringen avtjäna sitt straff men nu kommer kritik mot hur kännbar fotbollsstjärnans dom egentligen är.

”Fri och njuta av livet”

Enligt Ekstrabladet avtjänar Bendtner fängelsestraffet med fotboja i sin lägenhet på 339 kvadratmeter i centrala Köpenhamn.

– Jag tror inte många av oss associerar ett hårt straff med att sitta i din lägenhet och spela Playstation eller vara fri och kunna njuta av livet. Det här är saker du normalt gör på din semester, säger Dansk Folkepartis Peter Kofod, som sitter i Danmarks lagstiftande församling Folketinget, till Ekstrabladet.

Dansken får inte träna med sitt klubblag, norska Rosenborg, innan straffet är sonat den 22 februari men har tillåtelse att regelbundet besöka ett träningscenter i Dragör, 14 kilometer från lägenheten. Schemat med fotbojan gör att dansken kan genomföra försäsongen på egen hand och sedan ansluta till Rosenborg i god tid före lagets första seriematch den 31 mars.

”Inte mycket till straff”

Ett upplägg som gör att Ekstrabladet i sin rubrik stämplar Bendtner som ”lyxfången”.

– Det är inte mycket till straff att ha fotboja och det är för många som utnyttjar det, säger Peter Kofod och uttrycker även besvikelse över Nicklas Bendtner som förebild.

Bendtner valde först att överklaga domen men ändrade senare det beslutet. När Ekstrabladet träffar 31-åringen på träningscentret i Dragör vill fotbollsstjärnan inte uttala sig för tidningen.

Nicklas Bendtner
Foto: Martin Sylvest / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Nicklas Bendtner
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.