”Måste plocka bort mikrofonen från Ibra”

avMartin Tolén

Zlatan Ibrahimovic har snart gjort sitt första år borta i MLS.

Och nu har MLS-tränarna fått avkunna sin dom.

– Han är ett monster. På presskonferenserna måste man plocka bort mikrofonen från honom så att han inte bara kan sitta och prata, och prata och prata, säger LAFC-tränaren Bob Bradley.

Zlatan Ibrahimovic, 37, har snart gjort sitt första år som spelare i MLS och Los Angeles Galaxy.

Nyligen belönades svensken med ett nytt kontrakt vilket gör honom till den bäst betalde MLS-spelaren genom tiderna med en årslön på 7,2 miljoner dollar (motsvarande 64 miljoner kronor). Det tidigare rekordet hade Kaka som tillhörde Orlando 2014–2017.

Och svensken har underhållit den amerikanska publiken så här långt.

Vid sidan av framgång på planen – utsedd till ”årets nykomling” och fick även ta emot priset för årets mål – har Ibrahimovic även roat journalister och fans på både presskonferenser och tv-shower.

”Går inte att stoppa Zlatan”

Därför har nu de övriga MLS-tränarna fått, den något skämtsamma, frågan:

Hur stoppar man Zlatan Ibrahimovic?

– På planen eller på presskonferenserna? Det går inte. Han är ett monster. På presskonferenserna måste man plocka bort mikrofonen från honom så att han inte bara kan sitta och prata, och prata och prata, säger Los Angeles FC-tränaren Bob Bradley enligt ESPN.

– Det finns inget som heter ”stoppa Zlatan”. Han har varit en enorm tillgång för ligan det här året, men jag är glad att han är i den västra divisionen så att vi slipper se honom så mycket, fortsätter DC United-coachen Ben Olsen.

Även New York Red Bull-tränaren Chris Armas, tidigare landslagsspelare för USA, fick frågan och menar att det inte går att stoppa svensken på planen.

– Men för mig är det enkelt. Jag tar bara ut de bästa spelarna och ber dem lägga sig hack i häl på honom och ta ned honom, säger Armas.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM