Världsstjärnan dök upp: ”Älskar och saknar Zlatan”

DOHA. Svenska landslaget fick oväntat besök.

Höjdhopparen och världsstjärnan Mutaz Barshim – näst bäste hopparen genom tiderna – dök upp på Sveriges träning i Qatar.

Han fick leta förgäves efter... Zlatan Ibrahimovic.

– Jag älskar honom, säger Barshim.

"Är inte det där...?"

Under Blågults träning i Doha, Qatar, dök en långsmal, atletisk herre upp och tränade på löpbanorna bakom det ena målet. Det var ingen mindre än världens just nu bästa höjdhoppare: Mutaz Barshim. 27-åringen har sudanesiska föräldrar, men är född i Qatar och har hoppat över den näst högsta höjden genom tiderna: 2.43. Bara Javier Sotomayor är starkare på 2.45.

”Coolt att få följa landslaget”

Barshim är känd för sin avslappnade och eleganta stil både som hoppare och människa, vilket märktes när världsstjärnan spanade in svenskarnas träning.

– Jag är hemma på arenan och tränar. Det är jag alltid på vintern och sen tränar jag faktiskt i Malmö under sommarhalvåret. Min agent är svensk. Det känns coolt att få följa det svenska landslaget lite.

”Han är så karismatisk!”

Tyvärr, för Barshim, är inte den stora idolen med i Blågult längre.

– Alla människor känner till Zlatan. Allt annat vore konstigt, säger qatariern och brassar på med en rejäl hyllning till svensken:

– Jag beundrar verkligen honom. Hans personlighet... Zlatan är så karismatisk! Det är något som sportens värld verkligen behöver. Ibland tycker folk att han visar upp för mycket känslor, och gillar det inte, men jag älskar honom.

”Folk tror att han bara snackar”

Varför tror du att vissa inte gillar honom?

– För att han kan vara kaxig. Men så här är det: du måste vara kaxig för att vinna något. Du måste tro på dig själv. Du behöver kanske inte säga det högt, som Zlatan, men då måste du bara kaxig inombords. I alla fall om du ska vara framfångsrik.

Barshim ger inte mycket för folk som kritiserar Zlatan.

– De fattar inte. Om man inte förstår varför Zlatan är framgångsrik så fattar man inte grejen. Folk tror att han bara snackar, men sanningen är ju att han alltid satsar på att bli bäst. Zlatan är en kämpe med härlig personlighet, säger höjdhopparen och avslutar:

– Jag hörde att han inte skulle vara med här. Man saknar honom, men eftersom jag har ett svenskt agent-team så var det härligt att få titta lite på svenska landslaget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.