”Jobbat hela vintern på att stärka muskeln”

Skadedrabbade Rolfö hoppas på spel mot Sydafrika

avPatrik Brenning

Publicerad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Fridolina Rolfö stod som enda svenska spelare över torsdagens genomkörare mot Sydafrika.

Ett besked som väckte oro kring den svenska landslagsanfallaren som bara spelat sporadiskt i klubblaget Bayern München under hösten.

– Jag har jobbat hela vintern med att stärka upp lårmuskeln så förhoppningsvis ska det kännas bättre och bättre, säger Rolfö om skadeläget.

Sverige har inlett VM-året 2019 med att åka till Sydafrika för att träna i värmen och matcha mot den afrikanska nationen. På torsdagen vann svenskorna en inofficiell landskamp inför ländernas riktiga träningsmöte på Green Point Stadium i Kapstaden på tisdag.

”Jobbat hårt hela vintern”

Samtliga svenska spelare fick speltid i den genomköraren som spelades under tre gånger 30 minuter utom Fridolina Rolfö. Bayern München-anfallaren störs fortfarande av den lårskada som bara inneburit sporadiskt spel i den tyska ligan under hösten.

– Det är något jag jobbar med och det blir bättre hela tiden. Jag har jobbat hårt hela vintern och stärkt upp muskeln så förhoppningsvis ska det kännas bättre och bättre. Nu har det egentligen inte hänt något utan det är en liten trötthet och i och med att jag har den historiken jag har så valde vi att vara lite extra försiktiga, säger Rolfö.

Finns det en extra stress med den här typen av skada när det är VM-år?

– Det är klart att tanken riktas dit, framförallt när man har problem men min tanke har varit att kunna bygga upp så att allt ska kännas bra tills dess. Det är min plan att spela VM och känna mig i form så att jag ska klara av det. Det är målet.

”Hoppas hålla mig frisk”

25-åringen hoppas kunna träna för fullt i dagarna för att sedan vara redo för spel till tisdagens landskamp. Sedan väntar en balansgång under våren då Bayern går in i ett tufft matchande samtidigt som VM till sommaren hägrar längre fram.

– Det förs diskussioner hela tiden om vad som är bäst för min kropp och det är inte bara VM som är viktigt. Det kommer många viktiga matcher för klubben också med serie, Champions League-kvartsfinal och cupen. Det är väldigt många viktiga matcher så det gäller att hitta en bra balans så att kroppen får känna sig bra hela tiden. Men jag hoppas att vi hittar en bra lösning så att jag får hålla mig frisk fram till och med VM.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM