Allbäck ersätter Rooney i skuldsatta Everton?

FOTBOLL

Wonder-Wayne på väg till Manchester United

LONDON

Marcus Allbäck hade en tung säsong i Aston Villa bakom sig när han kom till fotbolls-EM. Och han kan få en tung mantel att axla härnäst.

Allbäck pekas ut som ersättare för Wayne Rooney.

Det är Daily Stars som skriver att Marcus Allbäck är en het kandidat att ta över efter Rooney om hårt skuldsatta Everton känner sig tvingade att sälja sin guldklimp.

Även Charlton pekas ut som en tänkbar engelsk Allbäck-adress.

Och anledningen till det är enkel.

Charlton gjorde allt för att få PSV Eindhovens skyttekung Marteja Kezman, men där hann stenrika Chelsea först till autografen-under-kontraktet.

United före Chelsea

Wayne Rooney är fortfarande rubrikstoff trots att det är mer än en vecka sedan som England föll i EM-kvartsfinalen mot Portugal.

Bara två tänkbara nya klubbadresser nämns - Chelsea eller Manchester United.

Just nu är det fördel United i kapplöpningen.

Nästan alla pekar på det faktum att det är bättre för 18-årige Wayne Rooney att fostras vidare under Sir Alex Fergusons "faderliga översyn" än att hamna i det getingbo av superstjärnor som Chelsea var redan under den säsong som gick.

Daily Star påpekar också, apropå Marcus Allbäck, att de engelska klubbarna som har honom på önskelistan ingalunda är ensamma.

Ett gäng kontinentala klubbar uppges också vara intresserade av Allbäcks måltjänster trots att den blonde svensken inte fick spela särskilt mycket under EM-slutspelet.

Leif-Åke Josefsson

ARTIKELN HANDLAR OM