Marko Johansson: ”Jävligt ont i huvudet – kan inte spela”

avOscar Rickstrand, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hundratals raketer sköts in på planen och knallskott kastades.

Gais målvakt Marko Johansson hamnade mitt i kaoset.

Han ådrog sig en hörselskada på höger öra.

–Jag har gjort tester nu. Läkaren berättade att jag har fått en hörselskada, säger Johansson.

Den andra halvleken av Göteborgsderbyt hann bara börja innan den blåvita kortsidan tände bengaler och började skjuta upp hundratals fyrverkerier Gais-målvakten Marko Johansson hamnade mitt i eldhavet och kunde inte spela vidare på den kortsidan. Efter en timmes matchmöte kunde föreningarna, domarna och polismyndigheten ta beslut om att avbryta matchen.

Under måndagen ville målvakten inte uttala sig om händelserna under matchen. Men nu berättar Marko Johansson för Sportbladet hur han upplevde kaoset på Bravida Arena.

– Jag kände bara hur det började smälla överallt. Jag kollar ner i marken och ser att det slår ner massor av grejer. Jag vet inte eller om det är raketer eller vad det är, allt som landar på marken, säger han och fortsätter:

– Jag tar bollen över huvudet och så hör jag en smäll. Sedan börjar det ringa i örat som fan. Klart man blev lite rädd då.

”Vet vilka människor som finns där”

Johansson fick en hörselskada, men ville själv spela vidare.

– Jag kommer in i omklädningsrummet och är väldigt irriterad. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Men jag snackar med tränaren och läkaren och sa att jag inte ville vika ner mig. Jag ville fortsätta spela.

Samtidigt kände han ett obehag av att står precis framför IFK Göteborgs supportrar.

– Jag tänkte inte ställa mig vid blåvit-klacken igen. Jag minns att de gjorde samma sak mot Tobias Sana när han var i Malmö. De kastade in saker från klacken. Jag vet vilka människor som finns där och vad de är kapabla till, så jag ville inte spela vidare på den sidan.

”Har jävligt ont i huvudet”

Han försökte lösa problemet.

– Jag kom med förslaget att vi kunde spela på andra sidan, men funkade inte.

Hur ser du på att matchen avbröts?

– Det är tråkigt. Jag ville spela.

Matchen skulle ha återupptagits vid 14.00 i dag. På tisdagsmorgonen berättade Johansson att han inte var redo att spela.

– Jag kommer inte till spel i dag. Det går inte. Det tjuter fortfarande i örat och jag har jävligt ont i huvudet. Har inte kunnat sova något i natt.

Gais valde som följd att vägra spela matchen, och när IFK tog samma beslut blev derbyt slutligen uppskjutet. Fotbollsförbundet arbetar nu för att få matchen att återupptas en annan dag.

På tisdagsförmiddagen besökte Marko Johansson en läkare.

– Jag fick göra tester och diagnosen visade att jag har skadat mitt högra öra. Läkaren berättade att jag har fått en hörselskada. Men jag vet inte hur allvarlig den är än så länge. Han sa att den kan läka av sig själv, över tid.

Hur känns det nu?

– Klart det är tråkigt och väldigt irriterande. Men jag ska inte gräva ner mig för detta.

1 av 3
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM