Champions League 2015/2016

Mourinho: ”Det är dåligt av Arsenal”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Därför kommer Chelsea-bossen att heja på Olympiakos

Arsenals Champions League-öde avgörs i Aten om två veckor.

José Mourinho kommer att heja på Olympiakos.

I den femte omgången av Champions League såg Arsenal till att man i alla fall har chansen att nå åttondelsfinalerna av turneringen. Arsenals 3-0-seger hemma mot Dinamo Zagreb, i kombination med Olympiakos 0-4-förlust borta mot Bayern München innebär att Arsenal ”bara” är tre poäng bakom grekerna inför den sista omgången.

Om två veckor möts Arsenal och Olympiakos i en direkt avgörande match om vilket lag som ska göra Bayern sällskap in i åttondelsfinalerna.

Men efter att ha förlorat hemmamötet med grekerna 2-3 kommer Arsenal förmodligen att behöva vinna med två mål i Aten för att passera i tabellen.

”Jag måste vara ärlig”

Nu har Chelsea-tränaren José Mourinho (!) gett sin syn på Arsenals avgörande.

– Arsenal spelar i en grupp där en gammal vän till mig är tränare för Olympiakos och det vore fantastiskt för grabbens karriär att avancera från gruppen, säger Mourinho enligt Daily Mirror.

”Grabben” som Mourinho pratar om är Olympiakos-tränaren Marco Silva, 38, som han lärde känna under början av sin karriär i Sporting Lissabon.

– Så jag måste vara ärlig och säga att jag hoppas att grabben och Olympiakos går vidare, och vi vet ju att Bayern redan är klara. Verkligheten är att Arsenal fortfarande kan klara det. Arsenal kan absolut resa till Aten och vinna, säger Mourinho.

”Inte mitt problem”

Chelsea-tränaren passar även på att såga Arsenals insats i gruppspelet hittills.

– Trots att de gjort ett dåligt gruppspel – för det är dåligt att förlora hemma mot Olympiakos och borta i Zagreb – så kan de fortfarande kvalificera sig. Det är inte mitt problem, det är deras problem. Men verkligheten är att att de kan ta sig vidare, och annars kliver de in i Europa League och blir favoriter i den turneringen.

Chelsea har sitt avancemang i egna händer som etta i sin grupp. Det räcker med kryss i sista hemmamatchen mot Porta för att säkra en plats i åttondelsfinalerna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League 2015/2016

José Mourinho

Sporting Lissabon

Champions League fotboll (herrar)

Europa League