Premier League 2015/2016

Osannolika kandidaten till Premier League-jobb

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Allsvenske tränaren kopplas samman med Swansea

Sedan 2011 har Graham Potter lyft Östersund till att i dag vara en allsvensk klubb.

Nu kan 40-åringen få sin störa belöning.

Enligt Daily Mail är engelsmannen oväntat en kandidat till jobbet som manager för Premier League-klubben Swansea.

Swansea sparkade nyligen Garry Monk och är på jakt efter en ny manager. Tidigare har namn som Brendan Rodgers, Ryan Giggs och Gus Poyet nämnts men nu presenterar Daily Mail en betydligt mer oväntad kandidat.

”Kan absolut stå emot”

Enligt tidningen kontaktade Swansea i onsdags Östersunds FK för att höra om tillgängligheten för managern Graham Potter och hans assisten Billy Reid. Något som dementeras av den allsvenska klubbens ordförande Daniel Kindberg.

– Jag har inte varit i kontakt med Swansea men jag vet att Graham är en väldigt uppskattad tränare hos väldigt, väldigt många. Inte bara i Sverige. Det är ingen hemlighet för oss och det är ingen hemlighet att han är attraktiv och det har han bidragit till själv genom att ha gjort så fantastiska resultat sportsligt men också med människor. Det är klart att jag genom de här åren haft samtal och diskussioner med olika intressenter. Men Graham ska vara hos oss enligt min bestämda uppfattning. Vi är inte klara med vårt projekt. Det är mitt svar, säger Kindberg till Sportbladet.

Kan du stå emot om Swansea gör allvar av det här?

– Absolut att jag kan. Nu är det intressant att det är just Swansea eftersom vi har fantastiska relationer. De har varit hos oss två gånger på försäsongsläger i Östersund och vi har även sålt en spelare dit. Jag har en väldigt, väldigt god relation med Huw Jenkins (Swanseas ordförande) och är trygg i mig själv när det gäller att resonera med Swansea, jag uppfattar dem som mycket kollegiala och varandes vänner till mig och föreningen. Jag har inget problem med det, däremot har jag inte pratat med dem om det här.

Dementerar MFF-kontakt

Engelsmannen har tränat Östersund sedan 2011 och tog i år steget upp till allsvenskan. Det var tredje gången på fem år klubben gick upp en division.

Enligt den engelska tidningar har Swansea dock konkurrens även från Malmö FF som också påstås jaga Potter. Åge Hareide lämnar vid årsskiftet MFF som sedan tidigare påstås ha ögonen på namn som Kasper Hjulmand samt Monks assisterande tränare från Swansea Pep Clotet Ruiz.

– Malmö har inte pratat med mig om det. Det har de inte gjort det, säger Kindberg.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League 2015/2016

Premier League

Swansea City AFC

Graham Potter

Östersunds FK

Malmö FF