”Är en riktig anfallare som inte ska ändras”

avPatrik Brenning

Hyllningen till Costa: Borde bara få några varningar per år

Diego Costa kritiserades av Arsene Wenger och kan straffas i efterhand för bråket med Gabriel i Chelseas seger mot Arsenal.

Helt fel tycker Harry Redknapp som hyllar anfallaren stort.

”Vi managers kan alla vara hycklare ibland”, skriver Redknapp i Telegraph.

Erik Niva listar fotbollsvärldens största svin (Arkiv)

Diego Costa slog och bröstade Gabriel till vansinne i Chelseas möte med Arsenal. Till sist fick brassen nog och visades ut för en eftersläng på Costa.

– Hans uppträdande är äckligt, sa Arsenals manager Arsene Wenger om Diego Costa och nu diskuteras om spanjoren ska straffas i efterhand.

”Alla skulle vilja värva honom”

Men samtidigt anklagas nu Arsene Wenger för att vara en hycklare av rutinerade managern Harry Redknapp. I sin kolumn i The Telegraph menar engelsmannen att alla tränare skulle vilja ha Diego Costa i sitt lag och att 26-åringen borde fortsätta på inslagen väg.

”Om han spelar mot ditt lag så hatar du honom. Du tycker att han är en fullständig mardröm, hemsk, den lägsta sortens spelare helt enkelt. När den laguppställningen kommer blir du väldigt glad om han inte spelar. Men vi skulle alla älska att värva honom. Han är en riktig anfallare. Mittbackarna gillar inte att möta honom eftersom han har något ovanligt hos en modern anfallare: Han ger mer stryk än han tar emot”, skriver Redknapp.

”Han ska inte stängas av”

Redknapp, som senast hade uppdrag i Queens Park Rangers, tycker inte heller att spanjoren ska straffar i efterhand.

”Jag tycker inte att han ska stängas av. Jag tycker verkligen inte att lördagens incidenter motiverar det. Han har inte satt en armbåge i ansiktet på någon eller satt in en våldsam tackling. Det var småfula saker men han försökte inte skada någon.”

Enligt managern skulle Diego Costa knappt varit kritiserad eller ifrågasatt om han spelat under en annan tidsera.

”Jag såg en gammal match i veckan, Chelsea mot Leeds, tillsammans med några nu aktiva domare. De gick igenom vad som hade resulterat i ett gult eller rött kort i dag och det var en löjlig mängd varningar och utvisningar. Jag tror att nästan alla spelare hade blivit varnade och fem av dem hade visats ut. Costa hade inte haft några problem på den tiden. Bara några få gula kort per säsong.”

Erik Niva listar fotbollsvärldens största svin (Arkiv)

ARTIKELN HANDLAR OM