Ralf Edström: "Sätt Zlatan på bänken"

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Vill inte se en halvskadad Ibrahimovic i startelvan

En Zlatan Ibrahimovic som dras med skadeproblem.

Då ska han inleda det avgörande EM-kvalmötet med Österrike på bänken, tycker Ralf Edström.

– Det är inte bra för laget, eller för honom själv, om han spelar halvskadad, säger Edström till GP.

Zlatan Ibrahimovic, 33, gjorde comeback med Paris Saint-Germain för en dryg vecka sedan, men fick kliva av mötet med Ryssland i lördags skadad efter 45 minuters spel.

Då tycker den förre landslagsspelaren Ralf Edström att Ibrahimovic ska inleda morgondagens EM-kvalmöte med Österrike på bänken.

– Är han inte fräsch ska han inte spela. Det har visat sig att Sverige klarar sig utan Zlatan. Kanske inte i fem matcher – men i en eller två. Minns bara när vi slog Spanien, säger Ralf Edström till Göteborgs-Posten.

"Kommer fler viktiga matcher"

Zlatan gjorde comeback efter en ligamentskada, men fick i comebackmatchen mot Monaco en lättare sträckning vid sidan av ryggen som tvingade honom att bryta.

– Det är inte bra för laget, eller för honom själv, om han spelar halvskadad. Det kommer fler viktiga matcher under säsongen. Är han skadad bör han sitta på läktaren. Men är Zlatan någotsånär fräsch är han alltid ett hot på bänken. Måste vi göra ett mål sista tio är han förstås livsfarlig, säger Edström. 

"Berg ska starta"

Sverige måste vinna mötet med Österrike och Edström kräver att Sverige startar med två anfallare och inte det 4–5–1-system som fick chansen mot Ryssland.

– Marcus Berg ska starta, särskilt i den målform han är i. Frågan är bara vem som ska spela intill, för vi kan inte ställa upp med 4–5–1 hemma på Friends i en match som vi måste vinna. Jag tror Isaac Kiese Thelin kanske är rätt man. De två spelarna jobbar stenhårt – och det gör inte Z så mycket ...

Matchen Sverige–Österrike spelas klockan 20.45 och sänds i Kanal 5.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.