Bahoui medvetslös efter otäck smäll

1 av 3
FOTBOLL

Nabil Bahoui tvingades bryta AIK:s premiär.

Enligt lagläkaren Karol Zyto fick han hjärnskakning och missar mötet med Malmö FF.

– Han har inget minne av situationen, säger Zyto.

Det var i slutet av första halvlek som Nabil Bahoui och Mohammed Ali Khan hamnade i en duell. Båda föll omkull och när Halmstadsspelaren skulle vända sig om träffade han Bahoui i huvudet.

”Rejält groggy”

AIK-spelaren låg kvar på gräset en stund, innan han kunde gå av planen i halvtid. Bahoui kunde sedan inte spela vidare, han byttes ut mot Johan Blomberg.

– Han fick en läskig smäll, jag tror det var en spark på huvudet. Han är rejält groggy. På läkarorder tog vi ut honom, sa tränaren Andreas Alm till C More inför den andra halvlek.

Enligt lagläkaren Karol Zyto fick han hjärnskakning.

– Han har inte mått bra, och han har tappat lite minne. De första minuterna hade han inget minne av det, men det börjar sakta komma tillbaka, som det brukar vara efter hjärnskakning, säger Zyto.

”Inget minne av situationen”

I veckan spelar AIK mot Malmö FF. Bahoui missar det mötet.

– Nästa match är på torsdag. Han kommer inte ens träna i morgon. Det finns vissa regler som man går efter, i praktiken är man borta i några dagar, säger Zyto.

Bahoui åkte inte till sjukhuset, han stannade kvar i omklädningsrummet.

– Han har inget minne av situationen, kan inte säga något om det. Jag fick kontakt med honom direkt, men han hade inget minne av själva sparken, säger Zyto.

Bahoui ska undersökas av lagläkaren i morgon. 24-åringen som var fåordig när han lämnade Friends arena.

– Jag har ont i huvudet.

”Kramade om honom”

Mohammed Ali Khan bad om ursäkt för situationen efteråt.

– Jag tänker att jag ska resa på mig snabbt, men i vändningen så känner jag att jag klackar till honom. Jag vet inte vart först, men sedan tittar jag på honom och ser att han tar sig för ansiktet, säger HBK-spelaren.

– Det är en situationen precis efteråt där de är nära att göra mål, men jag blir kvar hos honom, jag blir orolig. Det är jättetråkigt när sådant händer. Jag lider med honom. Jag var inne och kramade om honom, bad om ursäkt. Om man nu kan be om ursäkt när man inte gör något på flit.

AIK vann matchen med 2-1.

ARTIKELN HANDLAR OM