Klopps löfte: ”Kommer inte behöva dras med mig så länge”

Foto: Phil Noble / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Liverpool gör en bra säsong och ligger fyra i Premier League samt är kvartsfinalklara i Champions League.

Mycket av äran kan tillskrivas lagets tränare Jürgen Klopp.

Men det kan snart bli ändring på det – tysken säger i en intervju med BBC att klubbens supportrar inte ska ta för givet att hans vistelse i England blir långvarig.

Jürgen Klopp tog över tränarposten i Liverpool 2015, då han ersatte nordirländaren Brendan Rodgers. Och tiden i Merseyside-klubben har varit mestadels lyckad.

I årets Premier League har laget kommit att symboliseras med offensiv anfallsfotboll. Dessutom spelar klubben sin första kvartsfinal i Champions League på nio år.

Men i en intervju med BBC betonar Klopp att han inte ser sig själv i klubben så många år till. Trots att tränare som Arsène Wenger och Sir Alex Ferguson har gjort sig kända för att stanna länge i en och samma klubb är det ingenting som tysken är sugen på.

– Stanna i 20 år? Nej, absolut inte. Jag respekterar Arsène och Sir Alex för vad de har gjort för sporten, men fotbollen har förändrats en hel del. Jag tror att de första 15 åren som tränare för de här gubbarna var som en semester, om man jämför det med de sista 15 åren, säger han till tv-kanalen, och syftar på all press som tillkommer när man jobbar som tränare.

”Känner mig gammal”

– Hela grejen med sociala medier, jag hänger inte med. Alla är med och syns och hörs, och jag förstår det helt enkelt inte. Jag är 50 år och rätt ungdomlig, men när det gäller det här känner jag mig gammal, säger Klopp.

Han berättar även, med glimten i ögat, att Liverpools supportrar snart ska slippa honom.

– Om 20 år är jag 70, och jag kan garantera er att jag inte sitter här då. Vi ska inte måla upp ett mardrömsscenario för alla Liverpoolsupportrar att de behöver dras med mig så länge.

Men än behöver ingen vara orolig. Tysken har i dagsläget inga planer på att lämna klubben, och hans avtal sträcker sig till 2022.

ARTIKELN HANDLAR OM