”Jag åker nästa gång”

Publicerad:
Uppdaterad:

Mourinho till Sportbladet: Zlatan stoppade mötet med Lagerbäck

ATEN. Zlatan Ibrahimovics önskemål stoppade José Mourinhos Stockholmsbesök förra onsdagen.

Men Intertränaren öppnar för ett ny resa och ambitionen att träffa Lars Lagerbäck finns kvar.

– Jag åker nästa gång, säger José Mourinho till Sportbladet.

vill till sverige Intertränaren José Mourinho åkte inte till Sverige för att träffa Lagerbäck efter matchen mot Ungern – eftersom Zlatan ville stanna en natt extra med familjen.
Foto: Foto: AP
vill till sverige Intertränaren José Mourinho åkte inte till Sverige för att träffa Lagerbäck efter matchen mot Ungern – eftersom Zlatan ville stanna en natt extra med familjen.

I kväll, mot Panathinaikos i Aten, börjar Inters jakt på en efterlängtad framgång i Champions League.

När Zlatan Ibrahimovic i går kväll kände på gräset på Olympiastadion gjorde han det lekfullt och avspänt. Men vid ett tillfälle under en spelövning övergick underhållningen till distinktion med en bredsida i målvaktens vänstra hörn.

Zlatan Ibrahimovic hanterade träningen ungefär på samma sätt som tränaren José Mourinho tog vara på mötet med pressen.

Han showade (kikade fram bakom dörrgaveln), gav långa innehållsrika svar (”jag kommer inte att bli mer defensiv i mitt tänkande eller förändras som människa eller coach för att jag bor i Italien”), visade självsäkerhet (”mina lag brukar vinna titlar”), delade ut en retursmäll till Catania-direktören Lo Monaco (”jag vet inte vem Lo Monaco är”) innan han blev knivskarp.

Det skedde när Sportbladet tog upp frågan om de uteblivna Stockholmsresan förra veckan.

”Familjen viktigast”

José Mourinho hade planerat att åka till Stockholm för att se Zlatan Ibrahimovic mot Ungern. Intertränaren hade också sagt att han vill träffa den svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck för att diskutera hur Sverige och Inter bäst ska hantera frågor kring Zlatan.

– Zlatan är en juvel som Mr Lagerbäck och jag måste vårda ömt, har han sagt tidigare.

Resan ställdes dock in samma dag.

Intertränaren uppskattade inte frågan om varför.

– Om du inte varit en kvinna skulle jag sagt att jag behöver inte prata med dig om mitt privatliv. Men eftersom jag får vara lite artigare berättar jag varför:

– Jag åkte inte för min ambition var att åka tillbaka med spelaren (Zlatan) direkt efter matchen, men spelaren sade till mig att han föredrog att åka tillbaka dagen efter matchen för att ta med sin hustru och sina barn tillbaka till Milano och för mig är stabiliteten i familjen viktigare än någonting så jag tillät spelaren att göra det.

Kan åka i oktober

Och om ambitionen att träffa Lagerbäck en annan gång sade portugisen Mourinho så här till både kvinnor och män i den församlade presskåren:

– Jag åker nästa gång.

Nästa tillfälle är när Sverige möter Portugal den 11 oktober.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.