Blåvitt-spelare utsatta för attack

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Hör inte hemma i fotbollen”

IFK Göteborgs spelare satt och åt middag. Då krossades rutan på hotellrestaurangen, troligen efter att någon eller några kastat en sten. Nu får IFK Göteborgs hotell polisbevakning under natten.

– Ingen blev skadad, men det är ju jäkligt trist. Tyvärr finns det sådana här människor som verkar ha hamnat snett någonstans, säger IFK Göteborgs U21-landslagsman Mattias Bjärsmyr, 22.

Foto: Mattias Bjärsmyr.

I morgon möter IFK Göteborg AIK på Råsunda och i dag anlände de blåvita till Stockholm. Redan på vägen från tåget till hotellet blev ledare i IFK Göteborg attackerade av huliganer.

– Våra ledare bar på stora väskor och vad jag förstod så kom några fram och slog ner väskorna i marken och spottade på våra ledare. Det är riktigt äckligt och något av det värsta som kan hända utan att man blir nedslagen, säger Mattias Bjärsmyr till sportbladet.se.

Rutan krossades

Den attacken blev inte den sista för kvällen. När den blåvita truppen åt middag tillsammans på hotellet smällde det plötsligt till och rutan krossades.

– Om det var någon som kastade en sten eller sparkade vet jag inte, men det kunde ju ha gått illa. Hade en sten flugit rakt in så hade den ju träffat någon, för att inte tala om allt glas, säger Bjärsmyr.

Alla spelare och ledare tycks dock ha klarat sig utan skador och Mattias Bjärsmyr tänker inte låta det inträffade påverka honom under matchen mot AIK. Åtminstone inte på något negativt sätt.

– Om något så gör det oss extra tända så att vi vill slå AIK. Om det nu var AIK-fans, men det är väl 95 procent troligt att det var det.

Bjärsmyr inte rädd

Förövarna försvann springande från platsen sedan säkerhetsvakter ringt polisen. Polisen kommer nu att bevaka hotellet under natten. Mattias Bjärsmyr är inte rädd för några incidenter under matchen.

– Dels kommer det väl att vara gott om vakter där. Dessutom har det här inget med fotbollen att göra. Det hör inte hemma någonstans. Tyvärr finns det sådana här människor som verkar ha hamnat snett någonstans, säger han.

Publicerad: