Zlatans ödesval

FOTBOLL

Tror inte han kan spela båda matcherna: ”Inte säkert det blir bättre”

INNSBRUCK. Spanien eller Ryssland?

Zlatan Ibrahimovic står i dag inför ett svårt val.

Enligt Sportbladets initierade källor tror landslagsstjärnan själv att han inte kan spela båda återstående matcherna i gruppen.

Med tejp kring det rehabiliterade knät klev Zlatan Ibrahimovic in på Tivoli-stadion i går kväll för ett sista träningspass.

I kväll möter Sverige ett starkt Spanien på arenan i Innsbruck. Inför matchen måste Zlatan Ibrahimovic och landslagsledningen fatta beslutet om Interanfallaren ska spela från start.

Enligt Sportbladets centrala källa tror inte Zlatan Ibrahimovic själv att han klarar av att spela både mot Spanien och Ryssland. Det finns också en eventuell kvartsfinal att ta hänsyn till.

”Positiva uppgifter”

Om Sverige blir etta i gruppen är det tre hela vilodagar, men om blågult slutar på andra plats är det bara två vilodagar till kvartsfinalen. Skulle Zlatan vila mot Ryssland, eller i alla fall bara göra ett inhopp, får han en hel vecka för återhämtning och tid att genomföra sin viktiga rehabiliteringsträning av den skadade knäskålsenan.

Zlatan vill, enligt samma uppgifter, mycket gärna spela kvällens viktiga favoritmöte med Spanien och det finns inget medicinskt hinder.

– De uppgifter jag fått, via Rickard Dahan senast i dag (läs i går) har varit positiva, säger Håkan Alfredson, professor i Umeå som ligger bakom Zlatans rehabprogram tillsammans med MFF:s sjukgymnast Rickard Dahan.

Interanfallaren fick en reaktion efter matchen mot Grekland, men den stör honom inte.

– Det är inte säkert att knäsenskadan blir bättre av att vila. Men rent fysiskt skulle det kunna vara en fördel att han vilade en av matcherna eftersom han inte spelat fulla matcher på ett tag, säger Alfredson och tillägger:

– Slår de Spanien så skulle jag tro att de låter Zlatan ladda för en kvartsfinal.

”Vill alltid vinna”

Sportbladet skrev redan under samlingen i Stenungsund att källor i Inter inte trodde att Zlatan skulle kunna spela alla tre gruppspelsmatcherna.

– Jag skulle inte ens satsa mina gamla värdelösa lire hemma i byrålådan på att han kan spela tre gånger 90 minuter, sa en Interkälla då.

Lars Lagerbäck fick på gårdagens presskonferens frågan om hans tankar på att vila spelare i Spanienmatchen.

– Det finns alltid med långt bak i prioriteringsordningen. Men man vill också alltid vinna matcherna, svarade förbundskaptenen.