”De har inte betalat oss för Shaaban”

FOTBOLL

Fredrikstad kräver Hammarby på en miljon kronor för målvakten

För över ett år sedan värvade Hammarby Rami Shaaban från Fredrikstad för fyra miljoner.

Nu hävdar den norska klubben att de fortfarande inte fått sina pengar.

– Det handlar om ungefär en miljon kronor som skulle ha betalats sista december förra året, säger Fredrikstads ekonomidirektör Per Erik Jacobsen till Sportbladet.

Foto: Rami Shaaban – betald eller ej.

Rami Shaabans övergång förra året har blivit en långdragen historia för Hammarby. Först tog förhandlingarna lång tid eftersom Fredrikstad och Hammarby hade väldigt svårt att komma överens om övergångssumman.

Högre belopp

Till slut kom de överens och den norska klubben fick enligt uppgifter fyra miljoner kronor i övergångssumma.

Men samtidigt som Fredrikstad nu har ekonomiska bekymmer fortsätter historien. Fredrikstad kräver Hammarby, som redan har dragits med ekonomiska problem i år, på ännu mer pengar.

– Det handlar om ungefär en miljon kronor som skulle ha betalats sista december förra året, säger Fredrikstads ekonomidirektör Per Erik Jacobsen till Sportbladet.

– Det är lite oenigheter och tolkningar om kontraktet. Nu jobbar vi med norska fotbollsförbundet för att få hjälp med det här, vi vill ha ett högre belopp. Det kan bli så att Uefa måste in här. Men vi är inte ovänner med Hammarby, förtydligar Jacobsen.

Bryter mot kontraktet

Men från Hammarbys sida tas Jacobsens uttalande emot med irritation.

– Han bryter mot kontraktet när han uttalar sig om det här i pressen. Det finns en sekretessklausul som innebär att man inte får uttala sig om kontraktet utan medgivande från andra parten, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink.

Men vad tycker ni om att Fredrikstad vill ha mer betalt?

– Rent generellt kan man säga att det står klart och tydligt vad som gäller i kontraktet. Men det finns ändå delade meningar, det är inte mycket än så som jag kan säga om det.

Sedan övergången blev klar mellan Fredrikstad och Hammarby har Shaaban haft stora skadeproblem.

Efter bara åtta allsvenska matcher i Hammarbytröjan slet han av sitt korsband mot Halmstad. Efter tio månaders frånvaro var Shaaban tillbaka i målet mot Kalmar FF i maj. Men då skadade han sig på nytt när han sträckte sig i låret.

ARTIKELN HANDLAR OM