Hammarby IF Fotboll

Davies överfall granskas

Av: 

Kristoffer Bergström

ARMBÅGEN Långt från spelet och domaren Martin Hansson slog Charlie Davies till med armbåge på Michael Almebäck (till höger).
ARMBÅGEN Långt från spelet och domaren Martin Hansson slog Charlie Davies till med armbåge på Michael Almebäck (till höger).

FOTBOLL

Han armbågade Michael Almebäck blodig utan straff.

Men Charlie Davies kan i efterhand stängas av för överfallet.

En dvd är skickad till förbundets granskningsgrupp.

Örebro hade 2–0, två minuter återstod, Hammarby hade en man utvisad. Men Davies hann med en sak till före slutsignalen: med armbågen spräckte han Almebäcks läpp utan att bollen var i närheten.

Domaren Martin Hansson såg inte incidenten, men det betyder inte att Davies är friad.

– Jag kommer naturligtvis kolla upp det i och med att du ger en indikation på att något har hänt, säger Granskningsgruppens ordförande Dag Wikman som inte känner till händelsen när Sportbladet når honom.

Tar hjälp av DVD

Wikman undersöker alla incidenter som domarna missar, och ÖSK har legat på särskilt för att de inte ska missa Davies armbåge. Granskningsgruppen sammanträder sannolikt i dag. Till sin hjälp har de en dvd som förbundskansliet har tagit fram och målet är att avgöra om de ska gå vidare med smällen.

– Om granskningsgruppen anser att förseelsen bryter mot reglerna, då anmäler de skriftligen hos Fotbollförbundets disciplinnämnd, förklarar förbundets chefsjurist Krister Malmsten men vill inte spekulera i hur långt straff Davies riskerar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll