TÄNDVÄTSKAN

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Johansson inför ödesderbyt: I dag måste det släppa

Avslag på anmälan mot Gais – och seriejumbo efter Örgrytes skräll i går. Men Emil Johansson tror att Hammarby går stärkta ur den kaotiska uppladdningen.

– Det som hänt är tändvätska för oss, säger försvararspelaren.

Foto: TAGGAD Emil Johansson är laddad inför dagens derby mot BP ”Vi kommer inte att ligga sist efter dagens match”, säger han.

Fem matcher återstår. Den kanske viktigaste av i dag. När Hammarby möter Brommapojkarna har hemmalaget sin på förhand bästa segerchans.

– Alla matcher är viktiga nu. Men i dag måste det släppa, säger Johansson.

Men uppladdningen har varit allt annat än bra för Bajen.

”Regler är till för att följas”

För trots att Örebro ser ut att få igenom sin anmälan mot Gais – och därmed få tre bonuspoäng – talar allt för att Hammarby avslag på sin. Beskedet har mötts av stor irritation på flera håll i klubben, både bland spelare och ledare. Och även Emil Johansson är kritisk mot disciplinnämnden.

– Regler är till för att följas, säger han.

Dessutom skrällde konkurrenten Örgryte i går när man tvålade till guldjagande Kalmar med 4–2. Det betyder att Hammarby just nu är sist i allsvenskan.

”Tittar mer i tabellen”

– Det är klart man tittar mycket mer i tabellen nu än tidigare. Att Örgryte vann var inte bra för oss. Men vi kan gå stärka ur det här. Det som hänt kan vara tändvätska för oss, säger Johansson, som också ger ett löfte:

– Vi kommer inte ligga sist efter matchen i morgon. Då är vi på kvalplats.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.