Svensken tackade egna fansen – fick fingret

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning varje tisdag och lördag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här är ett utdrag ur senaste sidan.

■ DOMAREN AVLYSSNAD – I PUBLIKEN

• En inblick i teknikens värld:

Nåt geni kom på att man kunde sälja en liten pryl som gjorde det möjligt att lyssna till konversationen mellan huvuddomaren och linjemännen under pågående match. FIFA har nu avslöjat dom rackarna och förbjudit publiken att använda hörsnäckor som är kopplade till små apparater i fickorna. Marigt läge. Tänk om man bara sitter där och njuter av Thore Skogmans greatest hits och blir utkastad, helt plötsligt?

■ TACKADE FANSEN - FICK LÅNGFINGRET...

• En personlig åsikt från London Calling:

Det påpekas så ofta att klubbarna, stjärnorna och media måste visa respekt för fansen. Som om det inte är just det alla gör, hela tiden.

Medan fansen bajsar på bussäten, slåss runt arenor, skriker vidrigheter på läktare, mordhotar ledare, stormar styrelserum, förolämpar spelare, skriver idiotmejl till journalister och känner sig ”kränkta” i största allmänhet försöker resten av fotbollsfamiljen blunda för jävelskapen, fjäska och känna...”respekt för fansen”.

Redaktören meddelar härmed att han inte har den minsta respekt för:

1) De Millwall-fans som gjorde knivattack-rörelser mot Leeds supportrar i lördags. Särskilt inte grisen som kom klädd i Galatasaray-tröja och hånade minnet av knivmorden på de två leedsanhängarna för några år sen.

2) De tillresta Arsenal-fans som känner sig ”kränkta” av lagkaptenen Cesc Fabregas efter 1-1 mot AZ Alkmaar förra veckan. Cesc var så besviken att han gick rakt av planen istället för att springa bort till Arsenals sektion och applådera fansen i hyckleriets tecken. Oj, vilken skandal.

3) De West Bromwich-fans som gav långfingret till svenske mittbacken Jonas Olsson när han gjorde just det de kräver – sprang fram och applåderade dem efter matchen. Inte undra på att Jonas blev förbannad.

4) De Man United-fans som påstår att redaktören är ”färgad liverpoolsupporter” efter åsikten att Liverpool vann rättvist i söndags.

Ibland känns det som om en Cantona-spark rakt upp på tredje bänkraden känns befogad.

■ DE VISAR UPP NAKNA SANNINGEN

• Fräckaste laget i fotbolls-England?

Utan tvekan ett av London Callings favoritlag, gamla fina Huddersfield Town, som en gång för mycket länge sen spelade på Strömvallen i Gävle och gav redaktören autografer.

Nu avslöjar dagens Hudds-stjärnor den nakna sanningen i en kalender som ska säljas för olika välgörande ändamål. 20 av spelarna har strippat helt under kampanjen ”Keep it Up” och visar sig som Gud skapat dem.

Men vaddå Keep it Up?

Frågetecken för just den detaljen.

Läs hela London Calling i Sportbladets papperstidning – varje tisdag och lördag!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.