Kacaniklic lånas ut till Burnley

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Allbäck: "Ser helst att man spelar i högstaligan"

Här är en utlåning som lär komma som en chock för de flesta svenskar.

Fulhams Alexander Kacaniklic, 21, lånas, trots årets genombrott, ut till Burnley i Championsship.

– Jag fick reda på det i går kväll, säger svenska landslagets players manager Marcus Allbäck till Sportbladet.

Alexander Kacaniklic har haft en stark säsong i Premier League med Fulham. Från sin position på vänstermittfältet har han gjort tre mål på 15 matcher. 12 av de matcherna var från start.

Trots detta väljer Fulham att låna ut svensken till Championsship-laget Burnley. Kacaniklic får nu fokusera på spel i andradivisionen.

– Vi lånar honom från Fulham. Lånet sträcker sig över resten av säsongen, säger Burnleys mediachef Pete Oliver till fotbollskanalen.se.

Går i Guidettis spår

Kacaniklic har suttit på Fulhams bänk de senaste tre matcherna och spelade senast den 26 januari, i 1-4-förlusten mot Manchester United.

Förra säsongen var svensken på lån till Watford och i Burnley återförenas han med sin gamle tränare i Watford, Sean Dyche.

Burnley är inte helt främmande för svenskar. John Guidetti var i klubben på lån för två säsonger sedan. Burnley befinner sig just nu på en 13:e plats i The Championsship.

"Han har ju spelat"

Kacaniklic har även fått allt större förtroende av Erik Hamrén i landslaget, med spel mot bland annat Brasilien, England, Tyskland och Argentina. Marcus Allbäck ger sin syn på lånet.

– Han hade ju inte tagit beslutet om han inte velat. Känner han att det är det bästa så gör han det. Bara han kan ta det beslutet. Men han har ju spelat en hel del, och startat matcher. Samtidigt kände han väl att det var bra med hans gamla tränare som kör Burnley, säger Allbäck till Sportbladet.

"Helst att man spelar i högstaligan"

Att Kacaniklic lånas ut till Burnley ser Allbäck inte som ett större problem, men medger att man från landslagets håll föredrar att spelare spelar i högstadivisionerna.

– Han har gjort väldigt bra ifrån sig för oss den senaste perioden och det viktigaste är han får spela. Championsship är en bra liga men det är klart att Premier League är bättre. Vi ser ju hellre att spelaren spelar i stället för att sitta på bänken, men helst att man spelar i högstaserien. Det är bara att hoppas att detta är bästa beslutet, säger Allbäck.

Kacaniklic gör nu landslagskollegan Martin Olsson, Blackburn, sällskap utanför finrummet

– De presterar hela tiden. Och så länge de presterar är det inga problem. Martin spelar hela tiden och gör det bra.

Burnley spelar i morgon i ligan mot Charlton.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN