Därför petas nyförvärvet

FOTBOLL

Djurgårdens brasse Pablo spelklar – skickas ändå med U21

Foto: FÅR VÄNTA PÅ A-LAGSDEBUTEN Djurgården nya brasilianare Pablo är spelklar. Men tränaren Magnus Pehrsson vill avvakta och se honom spela med U21-laget innan han är aktuell för allsvenskan.

Efter storförlusten i premiären ropar Djurgårdens fans efter att få se sitt brasilianska nyförvärv Pablo.

Men Magnus Pehrsson skickar honom på U21-match.

– Jag vill se honom på stor plan innan han spelar med a-laget, säger tränaren.

Djurgården har revansch att utkräva. I premiären mot Helsingborg släppte de in tre mål på en halvtimme och tog aldrig igen det underläget, så till dagens möte med Mjällby krävs en uppryckning.

Fansen vill se Pablo

I går tränade Djurgården anfallsspel.

– Vi ska komma in bakom motståndares backlinje. Det gör vi genom att vara snabba i inläggsspelet och skapa målchanser. Det som skiljer sig åt mot konstgräsplaner är att man behöver vara mer rak på Stadion, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Snabb, rakt spelande, få tillslag, mycket inlägg. Beskrivningen stämmer exakt med den som Pehrsson gav när man förrförra veckan lånade brassen Pablo från Fluminense. 19-åringen beskrevs som en poängspelare som kunde tillföra Djurgården massor.

I dagarna fick Pablo alla tillstånd klara, vilket gör att är spelklar nu.

På Djurgårdens hemsida har det märkts på supportrarna som ropar efter att få se den nya yttern.

Men de får vänta eller åka till Borås. Magnus Pehrsson tycker inte att Pablo har acklimatiserat sig till svensk fotboll än.

”Bättre och bättre”

– Han är helt spelklar, men kommer spela första matchen på tisdag mot Elfsborg i U21-allsvenskan. Jag vill se honom först på en stor plan i riktig match. Han har gjort det bättre och bättre, så det ska bli jättespännande, säger Pehrsson.

Däremot kommer Djurgårdens andra sena nyförvärv, litauern Vytautas Andriuskevicius, vara ombytt eftersom Mattias Östberg blivit sjuk.

– Han är med i truppen, men sedan får vi se om han spelar, säger Pehrsson.

ARTIKELN HANDLAR OM