Superettan

Dulee tillbaka i Sverige – skrivit på för Brage

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

”Hoppas skandalerna uteblir”

Foto: SCANPIX

Dulee Johnson återvänder till Sverige. Denna gång blir det spel i superettan, med IK Brage.

Liberianen ska genomgå rehabilitering och klubben väljer därför att satsa på honom.

– Väldigt kul. Spelmässigt hoppas vi att han kan tillföra en ny dimension och bli ett nav på innermittfältet, säger sportchef Michael Kallbäck till Sportbladet.

Brage presenterade det kontroversiella nyförvärvet på en presskonferens under förmiddagen. Dulee Johnsson skriver på ett tvåårskontrakt med klubben och ansluter på fri transfer.

På den svenska meritlistan har han förutom skandalerna ett SM-guld och en seger i svenska cupen 2009. Ett år efter dubbeln bröt AIK kontraktet med Dulee.

Nu är han alltså tillbaka i Sverige.

– Vi tog kontakt med hans agent för en vecka sedan. Vi träffade dem i Stockholm och sedan kom de upp till Borlänge, säger Brages sportchef Michael Kallbäck.

Brutna kontrakt

Skandalerna har efter tiden i Sverige fortsatt att omgärda den liberianska mittfältaren. Efter sejouren i AIK har han hunnit med spel i grekiska Panaitolikos, holländska De Graafschap och sydafrikanska AmaZulu.

Både Panaitolikos och De Graafschap sparkade liberianen. Amazulu sparkade Johnson för en och en halv månad sedan efter att ett blodprov visat att det fanns kokain i hans blod.

2010 dömdes Johnsson för sexköp. Liberianen har också misstänkts för rattfylleri, olovlig körning och våldtäkt, men friats från anklagelserna.

Kallbäck är hoppfull om att skandalerna uteblir under tiden i Borlänge.

– Det hoppas vi ju. Dulee kommer att genomgå rehabilitering med start redan i januari här i Borlänge. De har haft kartläggningsmötet och rehabiliteringen pågår i två år.

Brage slutade på en tiondeplats i superettan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

IK Brage