Silva har fått nog av Barton – "Snackar skit"

FOTBOLL

PSG:s stjärnback sågar engelsmannen – som han inte minns namnet på – Och Barton kontrar hårt

Foto: Trivs i Frankrike – men ogillar en viss engelsman i ligan.

Joey Barton gillar att dela ut kängor till konkurrerande fotbollsspelare.

Nu får han en känga tillbaka av världens kanske bäste mittback, Thiago Silva.

– Det här ger mig mer motivation att vinna, för att tysta den här engelsmannen, säger Silva till l'Equipe.

"Tjockis", kontrar Barton på Twitter.

Thiago Silva kom likt Zlatan Ibrahimovic från Milan till PSG inför säsongen som en del av de qatariska ägarnas stora satsning på den franska klubben.

Och den brasilianska stjärnbacken trivs med sitt nya liv i Paris, men det är en person han stör sig på inom den franska fotbollen. Den personen är Joey Barton, engelsmannen som spelar i Marseille och tidigare varit högljudd i sin kritik mot det Silva håller kärt.

– Just nu hör jag många personer som kritiserar det brasilianska landslaget. Det finns till och med en spelare i Marseille, som jag inte kommer ihåg namnet på, det är en engelsman, som snackar skit om Neymar, brasiliansk fotboll, Beckham och Ibrahimovic, säger Silva till l'Equipe.

"Förtjänar respekt"

Barton har tidigare sagt att Neymar är "kattpiss", att brasiliansk fotboll tappat all sin forna glans, hånat Zlatans näsa och Beckhams personlighet. Vad gäller den brasilianska fotbollen tycker Silva att Barton visar bristande respekt.

– Han får inte glömma att vi har fler stjärnor på den brasilianska tröjan än vad något annat land har. Vi har fem. Fem VM-titlar. Det förtjänar lite respekt. Det här ger mig mer motivation att vinna, för att tysta den här engelsmannen. Vad vet han om brasiliansk fotboll?

Barton själv var inte sen med att svara på kritiken från Silva.

"Thiago Silva. Det är samma fega kärring som varit skadad hela säsongen. Ännu en överskattad brasse. Få ordning på dina hamstrings (lårmuskler) tjockis", skriver engelsmannen på Twitter.

Tappat på rankingen

Brasilien slipper kvala till fotbolls-VM i kraft av att man är värdland. Men i och med att man inte spelar några tävlingsmatcher har Brasilien tappat på världsrankingen, till en 18:e plats, bara tre placeringar framför Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1