Messi hyllar Pep: "Ändrade på allt"

avJohanna Frändén

Publicerad:

Messi: "Han var fundamental för
vår framgång från första början"

Foto: SCANPIX

Pep Guardiola lämnade Katalonien och flyttade till New York, men hans minne är högst levande hos Barcelonas störste stjärna.
– Han kom efter två dåliga år och ändrade på allt med sin övertygelse, sin lust och sitt sätt att arbeta, säger Leo Messi om sin förre tränare.

När Tito Vilanova tog över världens mest framgångsrika klubblag i somras var den med vetskapen att hans företrädare på posten är en levande legendar i nordöstra Spanien. Vilanovas Barcelona förlorade den inledande supercupfinalen över två möten med Real Madrid men har fått ett flygande start på ligaspelet med tre raka segrar och ligger fem poäng före Real.
Vilanova har dock en bit kvar innan han suddat ut minnet över föregångaren Pep Guardiola, något som blev tydligt när Leo Messi, i samband med Argentinas 1–1-match i VM-kvalet mot Peru på tisdagen, gav en intervju till ESPN där han betonade betydelsen av sin förre tränare.
– Han var fundamental för vår framgång från första början. Vi kom från två år utan att ha lyckatsmed något, stämningen i omklädningsrummet var dålig och nedstämd och han ändrade allt med sin övertygelse, sin lust och sitt sätt att arbeta, säger Messi till ESPN.
Guardiola lämnade i somras jobbet som Barcelonas tränare eftersom han kände sig "utbränd" och "tömd på energi" och tillbringar det här året i New York med sin familj, där han påstås öva upp sin engelska för att kunna ta över ett lag i Premier League nästa säsong.
Om Guardiola är en legendar i Barcelonas historia är Leo Messi en högst levande epokgörande spelare, ingen har gjort fler mål i Barcelonas tröja genom historien, men i det argentinska landslaget har det varit trögare. I tisdagens VM-kvalmatch borta mot Peru plockades Messi bort totalt av motståndarna och det blev istället Gonzalo Higuaín som gjorde lagets enda mål i den oavgjorda matchen.
Trots de smått osannolika 73 mål som Messi gjorde för Barcelona förra året menar han att målskyttet inte blivit någon besatthet från hans sida.
– Jag hade föredragit att göra färre mål och vinna fler titlar, säger Messi.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga