”PSG – en av favoriterna”

FOTBOLL

Rui Costa hyllar Zlatans CL-chanser: ”Kan vinna”

MONTE CARLO. PSG kan vinna Champions League redan nu.

Det tror den förre stor­spelaren Rui Costa.

– Jag ser dem helt klart som en av ­favoriterna att ­vinna allt, säger Costa till Sportbladet.

En drömlottning.

Det ansåg många av fotbollsexperterna på plats i Monte ­Carlo i går kväll att PSG fått med motståndarna Porto, Dynamo Kiev och Dinamo Zagreb.

– Det var en bra lottning, grupp A är en tuff grupp men jag ser helt klart PSG som ­favorit, säger Rui Costa.

Sportbladet mötte i går kväll den förre detta storspelaren i Milan, Fiorentina och Benfica, och fick en exklusiv intervju.

– Porto är också ett mycket bra lag, men det blir tufft för dem mot PSG, säger Costa, som numera är sportdirektör i Benfica, om sin portugisiska konkurrentklubb.

Men han tror definitivt att PSG vinner gruppen – och att Zlatan, Lavezzi, Thiago Silva och de ­andra stjärnorna gör ­laget till ett av de farligaste i Champions ­League denna ­säsong.

”En tuff grupp”

– Jag tror att PSG, som är ett lag som håller på och byter skepnad nu, är en av favoriterna att vinna allt.

– Så det kommer att vara en tuff grupp och jag har stora förväntningar på att se hur långt PSG kan nå, säger Costa.

Milans tränare Carlo Ancelotti var hyfsat nöjd med lottningen när Sportbladet träffade honom i Grimaldi ­Forum efteråt.

– Det kunde ha gått värre. För grupp D är betydligt värre. Ur den synpunkten så gick det oss väl. Vi spelar mot lag med ­mycket erfarenhet så vi måste alltså ­vara vakna.

Zlatan pratar ofta om hur ­viktigt det är med just erfarenhet i Champions League, han hoppas kunna bidra mycket med den biten, du håller med förstås?

– Erfaren­heten är en viktig komponent. Men framför allt modet och personligheten i hur man spelar matcherna, säger Ancelotti och fortsätter:

– Vårt mål är fortsatt att vinna i Frankrike och kunna vara med och konkurrera i Europa, vi får se hur långt vi når. Nu har vi stjärnorna och håller på att konstruera ett lag.

Apropå PSG:s svaga säsongs­inledning säger han:

– Nu måste vi se till att snabbt förbättra det som inte fungerat.

”Intressant projekt”

På plats bland fotbollsfolket i Monte Carlo var också Fabio Cannavaro, som deltog i lottningen. Zlatans förre lagkamrat i Juventus menar att ”Ibra” är just den spelare PSG behöver för att nå långt.

– Jag tror att Zlatan kan bidra med mycket i Paris Saint-Germain i Champions League, jag vet att han har all kapacitet att göra det, säger Cannavaro till Sportbladet och fortsätter:

– PSG har ett mycket intressant projekt på gång, Det blir spännande att se hur långt de når.

ARTIKELN HANDLAR OM