Bekräftat: Badji skriver på för Rapid Wien

avDaniel Sörensen

Foto: BILDBYRÅN

Aliou Badji, 21, lämnar Djurgården för österrikiska Rapid Wien.

Kontraktet löper fram till sommaren 2022.

– Jag är otroligt glad och tacksam över att Djurgården nu har gett mig chansen att spela för Rapid Wien, säger Aliou Badji.

Med bara någon timme kvar av det österrikiska transferfönstret bekräftade klubben Rapid Wien att de värvat Djurgårdens senegalesiske anfallare Aliou Badji.

Affären har varit på tapeten ett par dagar.

– Aliou Badji har under dagen varit i Rapid Wien för att diskutera sin framtid samt genomgå läkarundersökning och övergången mellan klubbarna är nu klar. Det har ju spekulerats mycket kring diverse möjligheter som har funnits men Badji har prioriterat att det ska vara bra sportsligt och att det ska vara spel i Europa, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Anfallaren – som gjort 15 mål på 54 matcher för det allsvenska laget – har tidigare under detta fönster kopplats samman med franska Amiens och kinesiska Hebei China Fortune.

”Hoppas att jag kan komma tillbaka”

Hade en övergång till Kina blivit av hade Djurgården fått drygt 50 miljoner kronor för anfallaren. Vad prislappet till slut landar på nu har inte meddelats offentligt. Enligt Expressen rör det sig om 20 miljoner kronor, samt att Dif har en vidareförsäljningsklausul på 25 procent.

– Både vi och Badji har planerat för att han skulle gå i det här transferfönstret eftersom det har funnits ett så stort intresse. Vi har haft några alternativ som hade varit bättre ekonomiskt men Badji har hellre velat spela i Europa för att få en bra sportslig plan i hans utveckling. Det är något vi har stor respekt för, oavsett det ekonomiska utfallet, säger Bosse Andersson.

Badji själv kommenterar övergången till Rapid Wien:

– Det har varit en fantastisk tid i Djurgården. Jag känner att jag har utvecklats otroligt mycket under min tid här och jag har hela tiden burit den blårandiga tröjan med stolthet. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka och spela för Djurgården igen längre fram i min karriär, säger han.