Thierry Henry får sparken från Monaco

Nu är det bekräftat.

Thierry Henry får sparken från AS Monaco.

”Han skulle förmodligen ha behövt mer tid för att genomföra sina planer. Från vårt perspektiv har vi tyvärr inte den tiden”, skriver klubbens vice vd Vadim Vasilyev.

Under Monacos förlustmöte med Strasbourg förra helgen tappade Thierry Henry humöret rejält. Tränarens ilsknade till på motståndarlagets Kenny Lala som han tyckte maskade vid ett inkast och skrek ”la putain de ta grand-mere" (”din mormor är en hora”). 

Henry bad om ursäkt, men under torsdagen gick klubben ut och meddelade att de stängt av tränaren ”i väntan på ett besked gällande hans framtid”. Nu har beskedet kommit.

”Måste agera”

Henry får sparken från Monaco, som ligger näst sist i Ligue 1.

”Thierry Henry är en fotbollslegend men en mycket ogynnsam bladning av omständigheter hindrade honom från att snabbt och effektivt leda laget ur krisen”, skriver klubbens vice vd Vadim Vasilyev  på hemsidan och fortsätter: 

”Han skulle förmodligen ha behövt mer tid för att genomföra sina planer. Från vårt perspektiv har vi tyvärr inte den tiden. Vi måste agera direkt.”

”Stor sorg”

Henry själv är ledsen.

”Det är med stor sorg jag skiljs åt från AS Monaco. Trots kampen och svårigheterna som vi har stött på under min korta resa har jag verkligen njutit av min tid i den här underbara klubben”, säger han i ett uttalande.

Den tidigare tränaren Leonardo Jardim återvänder nu till klubben. 

”Beslutet att sparka Leonardo Jardim var förhastat. I dag inser vi att historien Leonardo Jardims tid i klubben inte slutade som det var menat. Leonardo skulle ha getts möjligheten att fortsätta i klubben”. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN