Drabbad av fotbollsligan

FOTBOLL

Slog till under Gerrards bortamatch – när barnen sov

Foto: länsade hemmet Tjuvarna fick med sig smycken för miljontals kronor från Steven Gerrards bostad. Tidigare har lagkamraterna Pepe Reina, Dirk Kuyt, Florent Sianama Pongolle, Daniel Agger, Jerzy Dudek och Peter Crouch drabbats.

LONDON. 22.30, Marseille: Steven Gerrard leder Liverpool till seger i Champions League.

22.30, Formby: Maskerade tjuvar länsar hans hem.

Sju Liverpool-spelare har nu fallit offer för fotbollsligan.

Gerrard inledde målskyttet när Liverpool i förrgår slog Marseille med 4–0 och gick vidare till åttondelsfinalen i Champions League, men glädjen förvandlades snabbt till ilska och oro.

På Stade Velodrome fick 27-åringen veta att fotbollsligan slagit till mot hans hem i Formby utanför Liverpool.

Döttrarna låg och sov

Fyra maskerade män sparkade in dörren och rusade in i huset, där hustrun Alex Curran, 25, befann sig med en väninna. Parets döttrar, Lilly Ella, 3, och Lexie, 1, låg och sov på övervåningen.

Tjuvarna – som kom över smycken för miljontals kronor – slog till bara dagar efter att tidningen Liverpool Echo skrivit att Alex Curran betalat 130 000 kronor för ett exklusivt armbandsur, som Steven Gerrard skulle få i julklapp.

– Det här är ett polisärende, men alla mår bra och det är huvudsaken. Alex är lite skakad, men ändå okay. Jag är lättad över att ingen blev skadad, säger Steven Gerrard i Daily Mail.

Landslagsstjärnan är den sjunde Liverpool-spelaren som under de senaste 18 månaderna har haft påhälsning av tjuvar. Även Evertons Andy van der Meyde och Tony Hibbert har drabbats.

– Tjuvarna är professionella och visste bevisligen vem som bor i huset, säger en granne till familjen Gerrard–Curran till Liverpool Echo.

Alltid bortamatcher

Ledningen i Liverpool ska nu göra allt för att stoppa fotbollsligan. Inbrotten sker när spelarna är på uppdrag på bortaplan.

James Birch, 20, dömdes i december 2006 till två års fängelse för delaktighet i flera av inbrotten, men ligan fortsätter att verka.

Så sent som i november drabbades Liverpools holländske stjärna Dirk Kuyt.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här och ska se vad vi kan göra för att skydda spelarnas hem, säger en talesman för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM