Beckham hånas av fansen

FOTBOLL

”David, välkommen till Amerika, där folk som du får betalt för att inte göra något”

Foto: Hånet ”Bänkad som Beckham”.

16 minuter.

Det är David Beckhams speltid i LA Galaxy.

Nu hånar fotbollsfansen i USA ligans dyraste nyförvärv genom tiderna.

I natt hängde det en banderoll i Dallas där det stod ”Bench it like Beckham”.

Foto: Mer Beckham-hån ”David, välkommen till Amerika, där folk som du får betalt for å inte göra något”.

Los Angeles Galaxy klarar sig hittills utmärkt utan David Beckham. När laget besegrade Dallas, med målrika 6–5, och därmed gick vidare i den nordamerikanska superligaturneringen saknades den engelske stjärnmittfältaren – igen.

32-åringen har nu missat tre matcher i sitt nya lag på grund av en skadad vrist. Det är osäkert om Beckham – den dyraste värvningen någonsin i fotbollsligan MLS – är spelklar till ligapremiären mot Toronto på söndag. Besked om spel kommer att tas på torsdag.

Elak banderoll

David Beckham har varit med om värre saker under karriären (hatattackerna efter utvisningen i VM 1998) men i natt visade den amerikanska fotbollsfansen att det inte kommer bli en dans på rosor i MLS. I natt hängde Dallas-fansen upp en banderoll där det stod ”Bench it like Beckham” (bänkad som Beckham). En film som hette ”Bend it like Beckham” (Skruva den som Beckham) gjorde stor succé i USA och gjorde att den dåvarande Manchester United-spelaren blev ett stort namn i USA.

Dyra biljetter

Men nu har fansen blivit irriterade då de betalat stora pengar men inte fått sett stjärnan på planen. Biljetterna till nattens match i Dallas kostade 1 100 kronor och då var inte ens Beckham på plats i Texas.

Flera supportrar hade lappar eller banderoller där de hånade Beckham. Mest elak var lappen där det stod: ”David, välkommen till Amerika, där folk som du får betalt för att inte göra något”.

Beckham har skrivit ett femårskontrakt som är värt över en miljard kronor. Men börjar han inte spela snart kan tiden i USA bli tung.

Läs också: