Mardrömsuppladdning

FOTBOLL

Hammarby fastnade på Landvetter

I filmen The Terminal lever Tom Hanks ett helt liv på en flygplats. I går mötte Hammarby Fotboll samma öde – åtminstone under en dag.

– Det har stört oss, säger assisterande tränaren Andreas Pettersson inför den viktiga Uefa Cup-matchen mot Braga.

Foto: bekymmersamt Tony Gustavsson har mycket att fundera över inför mötet med Braga i morgon.

Först 0–3 mot IFK Göteborg. Sedan skador på målvakterna Benny Lekström och Erland Hellström. Hammarbys uppladdning inför morgondagens hyperviktiga match mot Braga har varit nattsvart. Till de som inte trodde att det kunde bli värre: i går ställdes planet till Portugal in – spelare och tränare tvingades tillbringa en hel dag på Landvetters Flygplats.

– Det är klart att det stör oss. Man vill att det ska gå som planerat men vi har fått skjuta fram allting, säger Andreas Pettersson.

Avgångstiden var satt till klockan sju. Men planet ställdes in. Först sent på kvällen fick Hammarby tag på ett plan som via mellanlandning i Frankfurt såg till att laget vid elvatiden befann sig i Portugal.

– Nu tvingas vi trolla för att få ihop det. Det är ju en av de största matcherna för klubben någonsin.

Laget hade planerat att träna på matcharenan under kvällen. Men det enda de hann med var en nattmacka innan det var sovdags.

– En lång dag på flygplatser och hotell är ingen optimal uppladdning. Det gäller för oss att inte låta detta påverka humöret.

Om det tuffa dygnet säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink:

– Vi börjar bli trötta nu. När det händer sådana här grejer så sluter sig gruppen samman och biter ihop.

Hammarby vann den första matchen mot Braga med 2–1. Segraren i dubbelmötet, som avgörs i morgon på Estádio Municipal i Braga, tar sig vidare till Uefacupens gruppspel.