Fotboll

Oavgjort för Gustavsson i Hammarbydebuten

FOTBOLL

”Vi borde ha vunnit”

Ny tränare, men annars var det mesta sig likt:

Bra spel, många målchanser – men tappad poäng.

– Vi borde ha kommit undan med en vinst här, sade Hammarbytränaren Tony Gustavsson efter 1–1 mot Lilleström i Royal League-fotbollen.

Hammarby var onekligen närmast segern.

Inhopparen Nkosinathi ”Toni” Nhleko rullade bollen mot det öppna målet på tilläggstid, men den rensades undan till hörna i sista stund.

Dessförinnan borde Lilleströms målvakt Heinz Müller ha blivit utvisad, efter att han stoppade en målchans med händerna utanför straffområdet.

Men den danske domaren Lars Christoffersen hade lite andra tolkningar av regelboken än vad spelarna är vana vid, vilket gjorde att matchen blev väldigt ryckig och avblåsningarna var betydligt fler än nödvändigt.

– Domaren var väldigt petig, det kan jag säga. Och vad som hände där vid frisparken förstår jag inte, det hade ju blivit mål om han inte stoppat bollen utanför straffområdet, sade Hammarbys lagkapten Max von Schlebrügge.

Snart kontraktslöse Pablo Pinones-Arce slog annars in ledningsmålet redan i matchinledningen.

Pauhlino rundade Lilleströmmålvakten Müller, som fällde honom. Paulinho gav bollen till Pinones-Arce, som behärskat slog in straffen.

Därefter borde Hammarby punkterat matchen, men slarvade i insticken mellan backarna som skulle nå Paulinho och Pinones-Arce.

– Vi skapade många chanser, men med tanke på att deras backlinje spelade så chansartat så borde vi skapat ännu fler chanser. Vi sprang offside på tok för många gånger, sade Tony Gustavsson.

Inte mindre en tolv gånger sprang hemmaspelarna offside, och även om vissa var hårfina, så tyder det på ett visst problem i tajmningen.

Lilleströms kvittering kom efter ett par slarviga insatser av mittbacken José Monteiro, som slutade med att Olivier Occeans skott styrdes in i eget mål.

– Våra första 25 minuter i andra halvlek är inte bra, men jag är mest glad att vi lyfte oss och tog över de sista 12-15 minuterna. Det är tecken på moral och att man inte är nöjd. Men vi borde ha vunnit, sade Gustavsson.

Pablo Pinones-Arce tvingades bäras ut på bår efter en sammanstötning med Müller, men enligt de första rapporterna ska det inte vara en allvarlig fotskada.

Mest imponerande var annars publiksiffran.

Nästan 5400 personer hade kommit till Söderstadion – varav delar av rockbandet Iron Maiden var några av dem – för att se Tony Gustavssons första match som Hammarbytränare.

TT

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!