Sprickan

FOTBOLL

Superstjärnorna i bråk med Rijkaard – missade träningarna

Mardrömsmånaden kan knäcka Barcelona.

Sju tuffa matcher på bara 22 dagar – och minst sju spelare saknas.

Lägg till Ronaldinho och Decos dispyt med Rijkaard.

– Jag tänker inte förklara mig för pressen, säger Deco.

Foto: Både Ronaldinho och Deco missade Barcelonas tre första träningar efter juluppehållet. Nu riskerar de straff från klubben.

De båda superstjärnorna kom tillbaka flera dagar för sent från julledigheten och missade årets tre första träningar. Ronaldinho hävdar att det var trassel med flygförbindelserna och Deco hade andra bekymmer.

– Jag kom för sent på grund av allvarliga personliga problem. Klubben och tränaren vet vad som hände och jag tänker inte förklara mig för pressen. Allt är utagerat och jag behöver inte komma hit (till presskonferensen) och be om ursäkt för något, säger en märkbart irriterad Deco till Marca.

När Ronaldinho och Deco inte dök upp på torsdagens öppna träning (12 000 åskådare!) tvingade tränaren Frank Rijkaard dem att köra ett hårt fyspass senare på kvällen.

Dessutom riskerar de nu böter.

Båda är varningsavstängda

Varken brassen eller portugisen kommer att vara med när Barcelona drar i gång ligaspelet i morgon, men det beror på att båda är varningsavstängda.

Januari månad blir annars en rejäl prövning för de regerande mästarna. Många tunga avbräck och sju matcher på bara 22 dagar.

– Vi saknar viktiga spelare men det finns kvalitet i resten av truppen också. Vi har tränat hårt efter uppehållet och jag är inte orolig, säger Eidur Gudjohnsen.

Frank Rijkaard har bara 13 spelare i matchform inför mötet med Getafe i morgon. Motta och van Bronckhorst är visserligen uttagna i truppen men har varit sjuka i veckan.

– Det är mot lag som Getafe man vinner ligan. Nu måste vi visa styrka, säger Gudjohnsen.

Miguel Rico, krönikör på tidningen Sport, poängterar hur betydelsefulla de kommande veckorna är för Barça:

– Den här perioden är extremt viktig och det är många poäng att spela om. Om laget misslyckas nu kan det få stora konsekvenser när ligan summeras i juni. Så pressen är stor och det är verkligen upp till bevis.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga