Terror på Elm Street

FOTBOLL

KFF-bröderna i huvudrollerna på Stadion: ”Vilken lättnad efter vårt usla spel”

Foto: lättade Rasmus och David Elm skrämde slag på Djurgården på Stockholms Stadion. ”Vilken lättnad efter den senaste tidens usla spel”, sa Rasmus efter 3-1-segern.

I Terror på Elm Street skrämmer Freddy Kreuger slag på en hel stad. I går förvandlade Rasmus och David Elm Stockholms Stadion till platsen ur filmen.

- Terror på Elm Street? Det är för sent för Djurgården att titta på den nu, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand efter 3-1-segern.

Om Robert Englund spelade huvudrollen i den amerikanska kultskräckisen från 1984 var det bröderna Elm, 19-årige Rasmus och 24-årige David, som spelade huvudrollerna på Stockholms Stadion i går kväll. Den yngre låg bakom 1-0 och 2-1. Den äldre fixade straffen som Henrik Rydström gjorde 3-1 på.

- Känns så himla skönt, vilken lättnad efter den senaste tidens usla spel, säger Ramus Elm.

Efter två raka 0-5-förluster var det inte många som trodde att KFF skulle bryta Djurgårdens svit på åtta raka allsvenska matcher utan förlust.

- Men nu måste vi tala om en vändning. Spelet känns mycket stabilare och efter förlusterna var det här ett klart trendbrott, säger David Elm.

Du ordnade straffen som punkterade matchen. Din känsla?

- Straffen var soklar, men hade jag vetat hur fri jag var hade jag skjutit tidigare. Min insats var helt okej i dag ( i går) måste jag säga.

Trivs du som ensam forward i 4-5-1-uppställningen?

- Det är min bästa position, det blev lite ensamt men jag höll i bollen bra.

Rasmus största hjälten

Dagens störste Elmhjälte var ändå lillebror Rasmus. Redan efter 14 minuter vräkte han iväg det inkast som ledde till 1-0.

- Känns skönt för egen del, det ska jag inte sticka under stol med. ”Tobbe” (Carlsson) skarvade mitt inkast, sedan kom Ingelsten (Patrik) på bortre.

Är du förste inkastare i laget?

- Haha, ja just nu i alla fall. Det är lite av min specialitet.

Han slog även frisparken som Thiago Oliveira nickade in 2-1 på.

- Jag slog en frispark som Thiago skarvade in. Det kändes skönt eftersom vi tränat på frisparkar. Jag siktade mot bortre stolpen, om ingen touchar den ska den kunna gå in ändå.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF