Häcken knäckte Helsingborg

1 av 2 | Foto: John Owoeri jublar efter 1-0 mot HIF
FOTBOLL

HELSINGBORG. Det var mycket gåfotboll i hettan på Olympia.

Eller när det gällde Helsingborgs försvarsspel snarare mest ståfotboll.

– En skön seger. Nöjd med tre poäng, nöjd med strukturen på vårt försvarsspel, konstaterar Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Häcken kom utan sina kantspelare Nasiru Mohammed, Paulinho och René Makondele.

– Vi hade problem första kvarten hur vi skulle lösa kanterna men när vi får 1–0 och 2–0 växer vi in i det här.  Andra halvlek spelar vi lite på resultat. Måna om att inte tappa boll. Fortsätta springa. Bra spelavstånd. Ett-två tillslag. Vända och vrida.

Häcken fick jogga igenom som de ville och efter smickrande 0–2 i paus hjälpte det inte att HIF fick energi av Anton Wedes inhopp när effektiviteten inte var bra.

Båda lagen saknade många spelare. HIF satte ihop ett nytt mittbackspar med Frederik Helstrup Jensen och Felix Bindelöv. Helstrup Jensen var mestadels ganska bra. Bindelöv tittade på när Samuel Gustafson enkelt fick hitta huvudet på Tefu Mashamaite till andra bortamålet.

”Väldigt skickliga”

På mittfältet har HIF en spelmotor i Darijan Bojanic vars prestationer kan pendla rätt rejält emellanåt. I första halvlek hade han knappt ett rätt och blev också utbytt i paus.

– Om Peter är nöjd så är jag mindre nöjd. Möter ett bra lag som är passningsskickliga och väldigt duktiga i sitt omställningsspel. Vi hade pratat om att vara noggranna men första målet är en omställning och andra är vi inte riktigt med på, säger Henke Larsson.

– När man möter ett så bra lag blir det svårt att studsa tillbaka. Öppnar vi upp för mycket sårar dom oss genom att trä in bollen mellan våra linjer.

Om en vecka möts lagen igen när serien vänder.