Landslagssvensk nära Fenerbahce

FOTBOLL

Martin Olsson på väg lämna England

Trots misslyckandet i EM är flera landslagssvenskar heta ute i Europa.

Enligt vad Sportbladet erfar är vänsterbacken Martin Olsson, 28, mycket nära en övergång till turkiska Fenerbahce.

Sverige åkte ur EM men Norwichytterbacken Martin Olsson var ihop med målvakten Andreas Isaksson och mittbacken Andreas Granqvist de bästa bland de blågula spelarna.

Olsson, vars Norwich åkte ur Premier League, spelade också för en ny klubbadress. 

– Vi får se vad som händer efter EM. Jag vill inte säga för mycket, sa Olsson till Sportbladet före EM-slutspelet. 

Enligt initierade turkiska uppgifter till Sportbladet är Martin Olsson nära en övergång till turkiska storklubben Fenerbahce.

Prislapp: 25-30 mkr

Trots att 28-åringen bara har ett år kvar på avtalet med Norwich är ligatvåan redo att betala 25-30 miljoner kronor för den eftertraktade svensken, enligt Sportbladets turkiska källor.

Martin Olsson har vid flera tillfällen varit nära att lämna bottenlaget Norwich bland annat för Swansea och West Bromwich, men flera gånger har den höga prislappen på ytterbacken satt stopp.

– Det har varit nära ett par gånger och det är klart att det har tagit på en. Men jag har varit kvar och jag har kämpat och jobbat hårt för Norwich. Jag är nöjd med vad jag har gjort för klubben, sa Olsson.

Tror inte han stoppas igen

Nu vill svensken lämna degraderade Norwich, helst undvika Championshipspel och även stärka sin position i Janne Anderssons nya landslag.

Vad är det som gör att det inte blir likadant den här gången, att en flytt stoppas?

– Jag hade ett bra snack med managern innan vi skildes åt. Vi får se efter EM. Det finns vissa grejer som är på gång, sa Olsson.

Nu tyder mycket på att detta blir en flytt till turkiska ligan och Fenerbahce.

Sportbladet har sökt Martin Olsson för en kommentar.

Bekräftar bud

Spelarens agent, Hasan Cetinkaya, säger senare under lördagseftermiddagen:

– Det stämmer att flera storklubbar har lagt bud på Martin Olsson. Jag vill inte kommentera några namn. Nu är det upp till Norwich att ge ett besked. Martin är redo för nästa steg. Han vill tävla om titlar och inte spela i Championship, säger Cetinkaya.

ARTIKELN HANDLAR OM