Nya attacken mot egna läkarteamet

FOTBOLL

Utbrottet i omklädningsrummet avslöjat

Förra våren lämnade hela Bayern Münchens läkarteam klubben i protest mot Pep Guardiolas utbrott.

Nu har spanjoren gjort det igen.

I samband med förlusten mot Atlético Madrid ska han ånyo ha skällt ut sina lagläkare efter noter.

Det var den 16 april 2015 som Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt – läkare i Bayern München sedan 1977 – kom med chockbeskedet att han och övriga staben lämnar klubben med omedelbar verkan.

– Efter Champions League-matchen mellan Bayern München och FC Porto beskylldes vi i det medicinska teamet oförklarligt för förlusten. Vårt förtroende är skadat, sa Müller-Wohlfahrt.

”Fattar inte”

Nu har en repris utspelat sig.

Tyska tidningen Bild berättar att Guardiola tappade fattningen i omklädningsrummet efter semifinalförlusten mot Atlético Madrid och riktade stenhård kritik mot sina lagläkare.

”Godin var skadad och kom tillbaka efter en vecka. Jag fattar inte varför ni inte kan få mina spelare redo”, ska Guardiola ha skrikit enligt Bild.

En av lagläkarna ska ha rutit tillbaka och konstaterat att Guardiola hade samtliga spelare tillgängliga förutom Arjen Robben och Holger Badstuber.

Gick emellan

Det hela ska ha gått så långt att Franck Ribéry fick kliva in för att avbryta bråket.

– Det som händer i omklädningsrummet stannar i omklädningsrummet, säger Ribery enligt Fotbollskanalen.

Nu uttalar sig även Guardiola om uppgifterna.

– Det är normalt att jag pratar med – och har åsikter om – mina spelare. Den som har läckt har gjort det i syfte att sabba för mig. Men jag är inte här nästa säsong, så det är inte mitt problem, utan klubbens, säger han enligt The guardian.