Wembley blir Spurs nya hemmaarena

FOTBOLL

Tottenham spelar Champions League på Wembley

Tottenham Hotspur kommer spela hemmamatcher på Wembley nästa säsong.

Det när klubben spelar i Champions League.

– Att spela på Wembley kommer innebära att vi kan fortsätta inrymma alla våra nuvarande säsongsbiljettsinnehavare, säger Tottenham-ordföranden Daniel Levy till TheFA.com.

I december beslutades det att Tottenham Hotspur kommer bygga en ny hemmaarena. Arenan kommer rymma 61 000 åskådare och vara klar för inflyttning till säsongen 2018/2019. Den nya arenan kommer ta plats bredvid nuvarande hemmaarenan White Hart Lane. Bygget innebär även att Tottenham blivit tvungna att minska kapaciteten på White Hart Lane.

Kan hyra Wembley 2017/2018

På det engelska fotbollsförbundets, The FA:s, hemsida meddelas det att Tottenham Hotspur nått en överenskommelse med förbundet. Överenskommelsen innebär att Tottenham Hotspur kommer spela sina hemmamatcher i Champions League på Wembley den kommande säsongen. I affären finns även en option på att Tottenham får hyra Wembley för alla matcher säsongen 2017/2018.

Minst tre matcher på arenan

– Med tanke på den nuvarande minskningen av White Hart Lanes kapacitetet till nästa säsong och biljettkraven till Champions League – kommer spel på Wembley innebära att vi kan fortsätta inrymma alla våra nuvarande säsongsbiljettsinnehavare, säger Tottenham-ordföranden Daniel Levy till TheFA.com.

Då Tottenham är kvalificerade till Champions Leagues gruppspel innebär överenskommelsen att de är garanterade tre matcher på Wembley den kommande säsongen.