England vill kopiera Sveriges succérecept

FOTBOLL

”Måste addera det till oss”

Foto: Pontus Orre och TT

KRAKOW. England räds Sverige i gruppen.

Nu ska de kopiera det svenska succéreceptet från U21-EM 2015.

– Jag beundrar verkligen vad de gjorde i senaste mästerskapet, säger förbundskaptenen Aidy Boothroyd till Sportbladet.

Foto: TT
Aidy Boothroyd.

Sverige ställs mot värdnationen Polen, Slovakien och England i Grupp A under U21-EM. En drömgrupp enligt många, men förbundskapten Håkan Ericson vill inte sträcka sig så långt.

– Det skulle vara dumt att säga att det är en drömgrupp när man måste vinna gruppen och har England och värdnationen i den. Det är en tuff grupp, men det kanske fanns någon annan grupp som på papperet var ännu tuffare, säger han.

Även Englands U21-förbundskapten Aidy Boothroyd tycker att det är en tuff grupp.

– Vilka lag vi än fick skulle det bli tufft för det är de tolv bästa lagen i Europa. Men när man kollar på det, vi spelar mot värdnationen och mot mästarna, det kommer att bli två väldigt svåra matcher. Slovakien är ett lag som inte har något att förlora så vi kommer att se till att vi förbereder oss ordentligt och gör oss redo för tre väldigt svåra matcher, säger han och fortsätter:

– Det är alltid skrämmande att spela mot mästarna och värdnationen.

”Måste ta bitar av det Sverige gjorde”

Boothroyd tog över Englands U21-landslag efter att Gareth Southgate flyttades upp till A-laget. Han är imponerad av det svenska landslaget och vill kopiera Sveriges succérecept från EM 2015.

– Jag beundrar verkligen vad de gjorde i senaste mästerskapet. När man ser alla stora namn och lag som var i turneringen, inklusive oss själva, vann Sverige för att de var organiserade, väldrillade och hade en fantastisk lagmoral. Vi måste ta bitar av det de gjorde för två år sedan och se till att vi adderar det till oss.

Så vilka är favoriter?

– Sverige, om du är från Sverige.

Och om man är från England?

– England.

Ericson slår fast att England är favoriter.
– De får naturligtvis gälla som favorit till gruppsegern. Man har alltid respekt för England. Men ingenting är omöjligt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM