"Schweini" utfryst – tränar i reservlaget

Tyske stjärnan på väg bort från United

Jose Mourinho har skickat Bastian Schweinsteiger till reservlaget och låtit tysken tömma sitt skåp i Manchester Uniteds omklädningsrum.

Detta uppger Daily Mail.

Nu kan 32-åringen lämna England – och flytta till Milano.

Debutåret i Premier League blev ingen succé för den tyske världsmästarmittfältaren Bastian Schweinsteiger.

Den 32-årige prestigevärvningen gjorde bara 13 matcher från start och noterades för ett mål under sin första säsong i Manchester United.

Och några fler ser det inte ut att bli.

För några dagar sedan uppgavs det att managern José Mourinho hade meddelat "Schweini" att han tvingas lämna klubben.

Detta efter att klubben förstärkt mittfältet med Henrich Mchitarjan och dessutom väntas plocka in Paul Pogba vilken dag som helst.

Tvingas bort

Nu uppger Daily Mail att tysken har blivit utslängd från spelartruppens omklädningsrum vid anläggningen på Carrington och inte längre får träna med A-laget. I stället är Schweinsteiger förpassad till reserverna och jobbar nu på att hitta en ny klubbadress.

Någon återkomst till Bayern München lär det dock inte bli baserat på uttalanden från den tyska klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge.

– Jag är hundra procent säker på att Schweinsteiger inte kommer återvända till Tyskland. Jag kan se honom stanna i Manchester United och försöka nå stora mål med en ny coach.

Kan gå till serie A

Rummenigge tillade:

– Hur som helst har Bastian haft en fantastisk karriär. Ingenting kan ändra på det.

Daily Mail uppger att både Inter och AC Milan är intresserade av att värva spelaren som efter sommarens EM valde att sluta i landslaget.

Schweinsteiger har två år kvar på sitt kontrakt med Manchester United.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.