Yaya Tourés ursäkt: ’Ett missförstånd...’

avMartin Tolén

Publicerad:

Ber om ursäkt till Pep Guardiola: ”Inte mina åsikter”

Foto: TT

Attackerna från Yaya Tourés agent har varit många.

Nu ber Manchester City-stjärnan om ursäkt till Pep Guardiola.

”Det var ett missförstånd”, skriver Touré på sin hemsida.

Yaya Touré, 33, har varit fast i Pep Guardiolas frysbox.

Manchester City-stjärnan har inte gjort en enda match under spanjorens ledning vilket fått agenten Dimitri Seluk att rasa vid upprepade tillfällen.

– Yaya är i väldigt bra form och redo för spel. Jag tror att han tappat sju kilo, men det kanske inte är tillräckligt bra för Guardiola. Men å andra sidan var inte ens Zlatan Ibrahimovic tillräckligt bra för Pep..., sa Seluk då.

Uttalandet fick Guardiola att kräva en ursäkt.

Annars skulle Yaya Touré bli fast i klubbens frysbox.

– I dag tror agenterna att de är större än vad de är. Om du har ett problem med mig så kan vi prata. Fram till han (agenten) ber om ursäkt kommer Yaya inte att spela, svarade Guardiola.

”Vill be om ursäkt”

Och nu tycks Touré vilja begrava stridsyxan.

I ett inlägg på sin officiella hemsida har ivorianen nu bett om ursäkt till Guardiola för sin agents uttalanden.

”Jag vill be om ursäkt – å mina och mina representanters vägnar – till tränarledningen och alla som är anställda av klubben för missförstånden som skett tidigare. Uttalandena representerar inte mina åsikter om klubben eller människorna som jobbar där”, skriver Yaya Touré i uttalandet.

Och Touré, som ratats från Manchester Citys Champions League-trupp, hoppas att ursäkten ska leda till att han och Guardiola kan jobba ihop igen.

”Jag är stolt över att ha spelat en roll i den här klubbens historia och vill bidra till Manchester Citys framgångar även i fortsättningen”, skriver Touré.

33-åringens kontrakt med Manchester City löper ut i sommar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM