’Åtta PL-managers har tagit emot mutor’

avMartin Tolén

Skandalen växer: Bevis för korruption i engelsk fotboll

1 av 2

Sam Allardyce har fått lämna.

Nu avslöjar Telegraph att ytterligare åtta Premier League-managers har tagit emot mutor för att kringgå fotbollens regelverk.

”Det finns omfattande bevis för korruption i engelsk fotboll”, skriver tidningen.

Fotbolls-England är i gungning.

Efter beskedet att förbundskaptenen Sam Allardyce får lämna det engelska landslaget för att han – i tron om att han träffade två affärsmän – berättade hur man kringgår Fifas regler i en hemligt inspelad video av The Telegraph.

”Bevis för korruption”

Och nu fortsätter den engelska skandalen att växa.

The Telegraph kan avslöja att åtta nuvarande eller tidigare Premier League-managers eller chefer gått med på att ta emot mutor eller olagliga betalningar för att kringgå fotbollens affärsregler.

Uppgifterna ska ha kommit fram efter hemligt inspelade möten med italienske agenten Giuseppe Pagliara (avstängd från fotbollen i fem år efter matchfixning), hans affärspartner Dax Price och ytterligare två agenter.

En manager ska ha gått med på att höja en spelares lön – i utbyte mot att han själv fick en del av kakan.

– Det finns en sak jag alltid kunnat lita på och det är giriga managers. Det är nästan som att korruptionen stirrar dig i ansiktet, säger Giuseppe Pagliara i videon.

Även två managers från The Championship ska ha gått med på att ta emot pengar vid sidan av bordet för att få en affär att gå i lås.

”Det finns omfattande bevis för korruption i engelsk fotboll”, skriver tidningen.

Lämnar info till FA

Vilka de åtta Premier League-bossarna ska vara är ännu inte offentliggjort.

De nya avslöjandena kommer bara timmar efter att Allardyce fått lämna förbundskaptensjobbet och The Telegraph ska, enligt Goal, ha gått med på att lämna all ”nödvändig information” till fotbollförbundet FA för att de ska kunna göra en intern utredning.

ARTIKELN HANDLAR OM