Ronaldos hyllning en enda stor bluff

FOTBOLL

Nya uppgifter – allt pekas ut som en lögn

Foto: Martin Ödegaard har inte blivit en succé i Real Madrid.

Utpekad som tronföljare.

Nu avslöjas Cristiano Ronaldos hyllning till norske Martin Ödegaard som en enda stor bluff.

Enligt uppgift var citatet fabricerat.

Foto: Cristiano Ronaldo.

Martin Ödegaard var fotbollsvärldens mest hajpade talang när han lämnade Strømsgodset för Real Madrid, bara 16 år gammal.

Prislappen landade på 22 miljoner kronor.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är lite overkligt att jag sitter här och är klar för den största klubben i världen, sa norrmannen då.

Han placerades i reservlaget Castilla men spåddes kunna slå sig in i A-laget inom en relativt snar framtid – trots sin ringa ålder. Till och med Cristiano Ronaldo påstods ha gått ut och hyllat den unge norrmannen som lagets framtida stjärna.

”En dag kan Martin bli min arvtagare”, skulle Ronaldo ha sagt enligt boken ”Martin Ødegaard”, som författades av danske journalisten Michael Qureshi.

”Stämmer inte”

Nu uppges citatet vara påhittat.

Norska Dagbladet har varit i kontakt med en talesperson för den portugisiske världsstjärnan som slår fast att en intervju med Michael Qureshi aldrig ens ägt rum.

”Vi kan bekräfta att Cristiano Ronaldo inte blivit intervjuad av den journalisten”, skriver en person i från Ronaldos företag ”CR7” i ett mejl till den norska tidningen.

Fick sparken

Det är inte första gången som Michael Qureshi hamnar i blåsväder. I vintras sparkades han av danska tidningen Ekstrabladet för att ha ”uppgett falska källor”. Qureshi försvarade sig då med att han använt pseudonymer när han hänvisat till sina källor, för källskyddets skull.

ARTIKELN HANDLAR OM